NIKOLA MIROTIĆ U BUDUĆNOSTI NASTUPA ZA SRBIJU? Otkriveno da li ORLOVI dobijaju ogromno pojačanje!

Autor:

Sport

06.03.2023

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajni krilni centar već pet godina ne igra za selekciju Španije.

NIKOLA MIROTIĆ U BUDUĆNOSTI NASTUPA ZA SRBIJU? Otkriveno da li ORLOVI dobijaju ogromno pojačanje!

Foto: Starsport

Filip Petrušev i Nikola Mirotić

Nikola Mirotić, košarkaš Barselone, već godina je jedan od najboljih igrača ovog sporta u Evropi.

Ipak, i pored sjajnih partija u klubu, Mirotić već godinama ne nastupa za selekciju Španije, za koju je poslednji nastup zabeležio pre više od pet godina, čime je, prema jednom delu FIBA pravilnika, stekao pravo da nastupa za neku drugu reprezentaciju u budućnosti.

Ipak, čini se da to ne može da bude Srbija.

- Igrač koji je igrao za reprezentaciju na nekom od glavnih takmičenja FIBA nakon što je navršio 17. godinu, ne može da igra za nacionalni tim druge zemlje. Ipak, u određenim uslovima može da mu bude dozvoljeno da igra za zemlju svog porekla, ako je to u interesu razvoja košarke u toj zemlji - stoji u pravilniku FIBA, a jasno je naznačeno da u pitanju mora biti neka zemlja koja i dalje nije košarkaški razvijena, što svakako nije slučaj sa Srbijom.

Foto: Starsport

Nikola Mirotić u duelu sa Nemanjom Bjelicom

Slična situacija je bila već 2018. godine, kada je Aleks Marić bio blizu nastupa za našu selekciju. Ipak, sada već pokojni Dirk Bauman, nekadašnji generalni sekretar FIBA, vrlo brzo je uništio snove ljubiteljima košarke u Srbiji.

- Promena košarkaškog državljanstva se odobrava u slučaju zemlje kojoj je to neophodno u cilju razvoja ovog sporta, a vi procenite sami da li Srbija spada u tu kategoriju - pričao je Bauman.

Nažalost, čini se da od nastupa Nikole Mirotića u dresu Srbije neće biti ništa, ali postoji mogućnost da krilni centar Barse dobije priliku da obuče dres Crne Gore, naravno ako to bude želeo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading