CIBONA PRODUBILA ZVEZDINU KRIZU: Novi ŠOK u finišu - crveno-beli ponovo IZGUBILI DOBIJENO!

Autor:

Sport

05.03.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi neverovatan poraz izabranika Duška Ivanovića.

CIBONA PRODUBILA ZVEZDINU KRIZU: Novi ŠOK u finišu - crveno-beli ponovo IZGUBILI DOBIJENO!

Foto: KK Cibona/Marin Sušić

Duško Ivanović

Košarkaši Cibone iz Zagreba su došli do ogromne pobede, pošto su na svom terenu savladali Crvenu zvezdu sa 85:81 (22:24, 17:16, 22:27, 24:14), u jednom od derbija 20. kola AdmiralBet ABA lige.

Videli smo reprizu mečeva crveno-belih iz Evrolige, gde su ponovo u završnici mečeva izgubili veliku prednost.

Gledali smo egal duel u Zagrebu, tim Cibone je bolje započeo meč u dvorani "Krešimir Ćosić", ali su igrači Duška Ivanovića brzo preokrenuli, i stigli do +8 (37:29) sredinom druge deonice. Kada su svi mislili da će Beograđani stići do rutinske pobede, Cibona se vratila u finišu prvog dela, pa je posle trojke Fakunda Kampaca Zveda otišla na poluvreme sa samo +1 (40:39).

U nastavku smo takođe gledali vrlo izjednačen duel, a ponovo je delovalo da crveno-beli imaju sve u svojim rukama, kada je Luka Vildoza na početku poslednje deonice pogodio trojku za +9 (70:61), ali domaći nisu mislili tako.

Duško Ivanović i njegovi izabranici su ponovo doživeli "pomračenje" u završnici meča, promašili su veliki broj trojki, dok je tim Josipa Sesara malo po malo topio prednost, i na kraju stigao do totalnog preokreta.

Probala je Zvezda u finišu da se vrati, Kampaco je pogodio trojku za -1, ali je nesportski faul Nemanje Nedovića, kao i promašen penal Argentinca, definitivno rešio meč.

Tim iz Zagreba je do pobede predvodio Borna Kapusta, koji je ubacio 23 poena, a uz to je imao i četiri asistencije, Radovčić je dodao 17, a Mazalin 15 poena.

Sa druge strane, Petrušev je bio najefikasniji sa 15 poena, Vildoza je imao 14, a Nedović 13 koševa.

Posle ovog poraza, crveno-beli su sebi užasno zakomplikovali situaciju na tabeli, pošto imaju isti broj poraza kao Partizan, ali će do kraja prvenstva crno-beli dočekati svog najvećeg rivala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Srecan VAM RODJENDAN

05.03.2023 17:57

NEZNALICE - PRAVE ,,TRUBE"