LEGENDARNI KOŠARKAŠI SPUŠTAJU LOPTU: Bez pritiska na "orlove", da vidimo prvo sastav za Mundobasket

Autor:

Sport

28.02.2023

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O samim utisticima, očekivanjima i igračima koje bismo mogli da vidimo na Svetskom prvenstvu, pričali su poznati košarkaši za naš portal.

LEGENDARNI KOŠARKAŠI SPUŠTAJU LOPTU: Bez pritiska na "orlove", da vidimo prvo sastav za Mundobasket

Foto: Starsport

košarkaška reprezentacija Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Veliku Britaniju u Beogradu sa 101:83, i na taj način obezbedila vizu za predstojeći Mundobasket, koji će biti odigran od 25,. avgusta do 10. septembra. Domaćini takmičenja biće tri države, a to su Japan, Indonezija i Filipini. 

Čuveni košarkaš i bivši kapiten naše reprezentacije, Marko Simonović, koji je ostavio veliki trag u srpskoj košarci, osvrnuo se na meč protiv Britanaca. 

- Najbitniju stvar smo uradili na meču protiv Britanaca, naši momci su se stvarno lavovski borili do samog kraja i čestitam im na tome. Veoma je važno i dobro što smo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo. Mislim da je prerano diskutovati o prognozama za sam Mundobasket, jer jednostavno treba da se završi sezona, moramo videti koji će to rosteri biti, da li će se svi igrači odazvati pozivu i ko će sve biti u mogućnosti da nastupa za reprezentaciju - rekao je Simonović.

Foto: Starsport

Marko Simonović

Postoji mogućnost da Nikola Jokić neće moći odmah da se pridruži pripremama pred Mundobasket zbog roka od 28 dana pauze nakon završetka NBA lige. 

- Pitanje je kad će Nikola Jokić završiti sezonu u NBA. On važi za najboljeg igrača u toj ligi i svake godine je sve bolji i bolji. Jednostavno nakon takvih napornih sezona treba odmoriti glavu, ali videćemo, još je rano tako da bilo šta zaključujemo - napomenuo je Simonović.

Konačan spisak pred odlazak na prvenstvo još nije gotov, ali sigurno da će biti lakše jer će selektor Svetislav Pešić moći da računa i na igrače koji nisu nastupali u kvalifikacijama. 

- Mi zaista imamo kvalitetne igrače i pre svega jako dobre momke koji su uvek spremni da daju svoj maksimum za reprezentaciju i uvek su tu da se odazovu. Nekad je tu viša sila prisutna pa se desi da preskoče sezonu, ali zaista smatram da ćemo ovog puta imati odličan sastav - zaključio je poznati košarkaš.

Nenad Krstić, koji je dobro upamćen po svojim uspesima i po tome što je i on bio kapiten nacionalnog tima, se takođe dotakao teme jednog od najboljih naših NBA igrača.

- Ne mogu konkretno da zaključim šta će se dešavati, ali, gledajući u kakvoj je poziciji njegova ekipa, pitanje je kada će on završiti sezonu. Svakako da nam je potreban tokom svetskog prvenstva - rekao je Krstić.

Republika

Foto: Starsport

Nenad Krstić

Tokom kvalifikacija "orlovi" su imali mnogobrojne padove, a Krstić je istakao da smo bili najbolji kad je bilo najpotrebnije. 

- Mi smo po difoltu, u poslednjih par kvalifikacija odlučivali u poslednjim utakmicama našu sudbinu. Odlično smo prošli protiv Velike Britanije, i time pokazali da je i dalje ostao taj kontinuitet igranja na velikim takmičenjima - izjavio je Krstić.

Međutim, on nije hteo da prognozira kakav će učinak zabeležiti srpski tim na Mundobasketu. 

- Videćemo da li će Pešićeva četa doći do učinka na Mundobasketu. Zavisi od mnogo faktora. Najbitnije je za sada, u kom će sastavu igrati naša reprezentacija. Bili smo i svedoci šta se desilo prošle godine na evropskom prvenstvu kada smo bili jedan od favorita, ali opet, pun sastav ekipe nije garantovao prolazak dalje. Ja se nadam da će ,,orlovi’’ na predstojećem svetskom prvenstvu biti u punom sastavu i nikako ne treba stavljati pritisak na celu reprezentaciju - zaključio je bivši kapiten.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading