GUDURIĆEV ČAS KOŠARKE U ŠTARK ARENI: Panter UZALUD sipao, Fenerbahče PREJAK za Partizan!

Autor:

Sport

23.02.2023

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski tim slavio u grotlu naše najveće dvorane.

GUDURIĆEV ČAS KOŠARKE U ŠTARK ARENI: Panter UZALUD sipao, Fenerbahče PREJAK za Partizan!

Foto: Starsport

Bek Fenerbahčea Marko Gudurić

Košarkaši Partizana poraženi su od Fenerbahčea rezultatom 97:94 u Štark areni u okviru 25. kola Evrolige.

Turski sastav je do pobede nosio sjajni Marko Gudurić, koji je meč okončao sa 25 poena i sedam asistencija, dok je sa druge strane prednjačio Kevin Panter sa istim poenterskim učinkom.

 

 

Reprezentativca Srbije u pobedničkom sastavu maestralno je pratio Pjer sa 21 poenom (5/5 trojke), dok je Vilbekin dodao 15 koševa.

Fener je duel u svoju korist prelomio boljom igrom u poslednjem kvartalu, a sjajno ih je služio šut sa distance (54%).

Crno-beli sada imaju učinak od 13-12 u elitnom takmičenju, dok je Fenerbahče upisao 15. pobedu i veoma je blizu plasmana u Top8.

Grobarima će ovo veče dugo ostati u sećanju, naravno po lošem, budući da su i fudbaleri Partizana eliminisani iz Evrope, porazom od Šerifa u Humskoj sa 3:1.

Tok duela mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Partizan - Fenerbahče 94:97 (22:22, 24:25, 23:21, 25:29)

Kraj meča, Fener bolji od Partizana!

 

 

40. minut - Papapetru je promašio šut za priključak, pa je istanbulski tim sa pet poena prednosti ušao u završnicu (95:90). Brze poene, posle dobre odbrane, pronašao je Egzum (92:95), a Itudis je uzeo tajm-aut.

Vilbekin je promašio težak šut, ali izabranici trenera Obradovića nisu iskontrolisali skok, pa je na osam poena pre kraja bilo jasno da bodovi idu put Bosfora.

39. minut - Fener je pred pobedom. Vilbekin je uposlio Bukera koji je pronašao lake poene iz reketa - 94:88.

37. minut - Kapitenski potez Pantera, pogodak za tri, uz kontakt. Stigao je do 25 poena, a crno-beli su prišli na jedan posed zaostatka - 82:85.

Međutim, odgovorio je sveprisutni Gudurić "kucanjem", Panter ga je pritom faulirao (82:88), a grobari su salvom uvreda "počastili" nekadašnjeg asa Crvene zvezde.

Kapiten kluba iz Humske završio je duel zbog pet faulova, pri rezultatu 88:84, sve teža situacija za crno-bele...

35. minut - Serija pogodaka van linije 6,75 u Štark areni. Panterov pogodak "poništio" je Vilbekin (78:78), a klub sa Bosfora opet vodi zahvaljujući odličnom Guduriću - 78:81.

Propustio je "parni valjak" svoje šanse, što kažnjava nepogrešivi Pjer, Fenerbahče sa lepih šest poena razlike ulazi u finiš utakmice (78:84).

33. minut - Pjerove trojke su 4/4, pogodio je već treću u drugom poluvremenu (71:74), ali Panter je bio nepogrešiv sa poludistance, uz prekršaj - 74:74. Klupa Fenera je potom dobila tehničku, a Partizan ima minimalnu prednost (75:74).

 

 

31. minut - Ledej je izvukao faul u napadu, Trifunović je kreirao Lesoru lako zakucavanje, ali je Vilbekin odgovorio trojkom - 71:71.

Crno-beli sa pola koša viška ulaze u završnu deonicu!

 

 

30. minut - Gudurić je opet pronašao sjajan ritam, spojio je sedam poena za vođstvo turskog tima - 70:69. Obradović je uložio čelendž, pa je poslednji koš Gudurića poništen, francuski centar ga je na vreme izblokirao, tako da je na semaforu vraćen rezultat 69:68, a Avramović je promašio trojku uz zvuk sirene...

29. minut - Partizan je imao "plus tri" nakon prodora Avramovića, koji je položio loptu pokraj Bukera (66:63), domaćin se odbranio, a Lesor je iznudio još slobodnih bacanja.

27. minut - Očajan potez Avramovića odmah po ulasku na teren. "Počastio" je Vilbekina sa tri penala (57:57), a onda su pogađali SMailagić i Panter, uz faul za 62:57.

Dešon Pjer je vezao dve trojke i trenutno gotovo sam drži Turke u igri - 64:63.

25. minut - Fenomenalna trojka Egzuma, od table, za 55:52 podigla je grobare na noge, a onda je Buker pronašao prostor u reketu iskoristivši dodavanje Kalatesa - 55:54.

23. minut - Odlična rola Alena Smailagića. Krilni centar iz Koteža je "prikucao" loptu posle promašaja Egzuma (52:50), a večeras sjajnom Motliju svirana su dva uzastopna faula u napadu.

21. minut - Panter je novim poenima otvorio drugi deo igre (48:47), ali je Vilbekin "spakovao" trojku za 50:48.

Kraj prvog poluvremena

 

 

U redovima crno-belih prednjači Madar sa 15 poena (tri asistencije), dok su se kod gostiju istakli Motli sa 13 i Gudurić i Pjer sa po devet poena.

20. minut - Obradović je uzeo minut odmora, a Lesor je iznudio prekršaj posle ofanzivnog skoka. Francuz je bio koncentrisan, pa je svom timu doneo preokret (46:45), a onda je opet pogodio Motli...

19. minut - Trojka Pantera "zapalila" je arenu (40:42), onda je Motli bio polovičan sa penala, ali je Egzum promašio otvoren šut sa distance za izjednačenje.

Kapiten "parnog valjka" je pogodio svoj šut sa poludistance kojim se domaćin skroz primakao rivalu (42:43), a Itudis je bio prinuđen da zatraži tajm-aut.

17. minut - Reprezentativac Srbije u dresu Fenerbahčea je bio precizan uz prekršaj, a potom je realizovao i slobodno bacanje (42:33). Madar, koji ima već 15 poena, lepo je uposlio Nanelija koji je dao lake poene (35:42), ali je onda Izraelac morao da napusti parket zbog treće lične greške.

 

 

15. minut - Madar igra sjajan meč, ponovo je bio precizan sa distance, ali izabranici trenera Itudisa imaju lepu prednost (37:30).

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Partizan - Fenerbahče

13. minut - Sve bolja igra Fenerbahčea koji nakon još jedne trojke Gudurića ima "plus osam" - 33:25.

11. minut - Alen SMailagić je preciznim pokušajem van linije 6,75 otvorio drugu četvrtinu (25:22), ali je onda i Marko Gudurić pogodio sa distance - 25:25!

Nakon prve deonice rezultat je izjednačen - 22:22!

 

 

10. minut - Australijanac je bio polovičan sa penala (22:20), a prvi kvartal košem je okončao Džekiri - 22:22.

9. minut - Trojkom Pjera gostujući sastav je poveo rezultatom 20:18, a odgovorio je Egzum na isti način za 21:20.

7. minut - Turci su se potpuno vratili u život. Motli je realizovao dva penala i sveo zaostatak na minimum - 16:15.

5. minut - Motli je sa dva koša vratio Fener u igru (12:7), oba tima su potom poentirala, a nakon što je Pjer bio precizan na semaforu je stajalo 14:11.

 

 

3. minut - Madar je prvi postigao koš, Partizan se odbranio, a onda je Lesor lako poentirao na obruču za 4:0!

Kalates je odgovorio trojkom (4:3), Madar je uzvratio istom merom, a domaćin se odlepio posle poena Papapetrua - 9:2.

1. minut - Oba tima su meč otvorila promašajima, Ledej nije poentirao preko Kalatesa, i dalje je 0:0.

 

 

Počeo je meč u Štark areni

21:00 - Održan je minut ćutanja u čast preminulih od posledica zemljotresa u Turskoj i Siriji.

20:53 - U toku je predstavljanje igrača, sjajna atmosfera u Štark areni.

 

 

Partizan juri izuzetno važnu pobedu u borbi za Top8 Evrolige, kojom bi popravio loš utisak ostavljen u Nišu. Crno-beli su poraženi od Crvene zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, a u dosadašnjem toku elitnog takmičenja upisali su učinak od 13-11. Sa druge strane, Fener ima pobedu više i utakmicu manje, a turski velikan je poslednji meč odigrao još 5. februara.

Razlog tome naravno leži u razornom zemljotresu koji je pogodio Tursku i Siriju, a koji je odneo preko 47 hiljada života. Videćemo kako je košarkašima Fenerbahčea prijala pauza, a četvrtak donosi "dupli program" za grobare. Fudbalska sekcija "parnog valjka" bori se sa Šerifom za plasman u osminu finala Lige konferencija, a potom od 21 čas na parket naše najveće dvorane izlaze košarkaši.

Trener kluba iz Humske Željko Obradović može da računa na sve igrače, osim na centra Balšu Koprivicu, koji izostaje već duže vreme.

 

 

Tok utakmice iz Štark arene možete pratiti uživo na našem portalu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading