MUK U HUMSKOJ: Crno-beli doživeli novi DEBAKL, Šerif IZBACIO Partizan iz Evrope!

Autor:

Sport

23.02.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski san za ekipu Gordana Petrića je završen.

MUK U HUMSKOJ: Crno-beli doživeli novi DEBAKL, Šerif IZBACIO Partizan iz Evrope!

Foto: Starsport

Fudbaleri Šerifa savladali su u Beogradu ekipu Partizana sa 3:1 (2:1), čime su nadoknadili minus iz prvog meča i obezbedili plasman u osminu finala Lige konferencija.

Iako su crno-beli mnogo bolje započeli meč, pošto su pogotkom Meniga u 14. minutu stigli do vođstva, situacija se na terenu vrlo brzo promenila, pa je šampion Moldavije sa tri gola u nastavku uspeo da dođe do senzacije i priredi novi šok igračima Partizana.

Domaći tim je bolje krenuo, igrali su Petrićevi puleni vrlo agresivno, što se isplatilo u 14. minutu. Šerif je izgubio loptu na sredini terena, sevnula je kontra, a Rikardo je u pravom trenutku uposlio Meniga, kom nije bilo teško da savlada Kovala i dovede svoj tim do vođstva.

Ipak, u tom trenutku Partizan kao da je stao, a presudan trenutak se dogodio u 20. minutu, kada je Saničanin neoprezno skrivio penal, koji je švedski sudija Ekberg dosudio posle asistencije VAR-a. Siguran je bio Badolo, pa je gost stigao do poravnanja, a da nisu pošteno ni zapretili domaćoj ekipi.

Preokret je šampion Moldavije kompletirao u prvom minutu nadoknade, kada je Diop maestralnim udarcem matirao Popovića, čime je Šerif došao do prednosti pred poluvreme.

Kako je završeno prvo, tako je krenulo drugo poluvreme. Ponovo je lopta stigla do Diopa, koji udarcem van kaznenog prostora pogađa mrežu Partizana, pa Šerif stiže do velikih 3:1.

Pokušavao je domaćin da se vrati u meč, ali su to bili uglavnom jalovi napadi, sa izuzetkom šanse koju je Samed Baždar propustio u 77. minutu, kada mu je Koval odbranio zicer.

Do kraja meča nismo videli uzbuđenja, pa je Šerif stigao do neočekivane pobede i iz Beograda sebi trasirao put u osminu finala trećeg po rangu takmičenja u Evropi.

Sledećeg rivala će Moldavci saznati na žrebu koji je na programu sutra od 13 časova.

FK Partizan - FK Šerif

         1:3 (1:2)  /Menig 14 - Badolo 22, Diop 45+1, 47/

Tok meča:

Tok drugog poluvremena:

KRAJ MEČA! Šerif je pobedio sa 3:1 i igraće u osmini finala Lige konferencija!

90+4. minut - Šansa za Pavlovića, ali je njegov udarac izblokiran.

90. minut - Igraće se još pet minuta nadoknade.

88. minut - Žuti karton za Baždara, posle starta na sredini terena. 

87. minut - Velika šansa za Partizan, ali je Jović igrao rukom u prijemu lopte, pa je propala šansa da crno-beli stignu do penala.

83. minut - Badolo je šutirao za goste iz slobodnog udarca, ali je lopta završila preko prečke.

82. minut - Nove izmene u Partizanu, Jović i Pavlović menjaju Meniga i Dijabatea. Kod gostiju Mumuni ulazi mesto Tapsobe.

78. minut - Kakva šansa za Partizan! Rikardo Gomeš je sjajno primio loptu, pa zatim proigrao Baždara koji se našao sam ispred Kovala, ali je golman Šerifa zaustavio ovaj udarac, pa ostaje 1:3.

76. minut - Fudbaleri Šerifa su sve češće na zemlji, što nikako ne ide u korist Partizanu.

69. minut - Nova izmena kod domaćina, Traore je zamenio Pantića. Izmena i u Šerifu, Garananga ulazi umesto Atiemvena.

67. minut - Imali su crno-beli dobru šansu, ali je zasutavljen pas Meniga, pa su gosti otklonili opasnost.

60. minut - Izmena u Partizanu, Baždar je zamenio Fejsu.

59. minut - Ozbilijniji napad Partizana, kružili su igrači Gordana Petrića oko kaznenog prostora gostiju, ali na kraju nije bilo opasnosti po gol Kobela.

54. minut - Prvi šut od Partizana još od 14. minuta. Gomeš je pokušao glavom, ali je lopta otišla visoko preko gola.

47. minut - GOOOOL! Šerif vodi 3:1! Strelac je Muhamed Diop, koji je opalio po lopti sa distance, a Popović je primio gol u bliži ugao.

Počelo je drugo poluvreme.

Tok prvog poluvremena:

Poluvreme u Humskoj! Crno-beli su imali sve u svojim rukama, vođstvo od 2:0 u ukupnom skoru, ali su Moldavci preokrenuli nakon poklon penala Saničanina, kao i izgubljene lopte na sredini, pa su iz dva ozbiljna napada stigli do dva gola. Svakako da nas očekuje drama u nastavku.

48. minut - Nova prilika za Šerif, ai je Popović paradom sprečio novi gol gostujuće ekipe.

46. minut - GOOOOOL! Šok u Humskoj, Šerif vodi posle gola Diopa! Izgubili su crno-beli loptu na sredini, usledila je kontra Moldavaca, a sve je krunisao Diop sjajnim udarcem.

41. minut - Zabrinuo je navijače Danilo Pantić, pošto se našao na travi stadiona u Humskoj, ali je uspeo sam da izađe, pa deluje da će moći da nastavi meč.

36. minut - Opasan napad crno-belih, ali je Menig loše centrirao, pa je propala prilika za Partizan.

28. minut - Prvi žuti karton na meču, dobio ga je Stjepan Radeljić nakon neopreznog starta nad Dijabateom.

https://www.youtube.com/watch?v=Ic3GAP2bSYg

22. minut - GOOOOOL! Šerif je iskoristio poklon, Badolo pogađa za 1:1. Rutinski je pogodio igrač moldavske ekipe, poslao je Popovića u jednu, a loptu u drugu stranu, pa gosti dolaze do izjednačenja ni iz čega.

20. minut - Penal za Šerif! Neoprezna reakcija Saničanina, a Ekberg posle VAR-a pokazuje na belu tačku. Velika greška Partizanovog štopera.

14. minut - GOOOOL! Partizan vodi sa 1:0, strelac je Menig. Šerif je izgubio loptu na sredini, sevnula je kontra, sjajno dodavanje Rikarda za Meniga, koji rutinski dovodi crno-bele do prednosti.

7. minut - Nova prilika za domaćina, ali je Pantić poslao prejak pas ka Dijabateu, koji nije uspeo da stigne do lopte.

4. minut - Pripretio je Partizan prvi put na utakmici, sjajna kontra crno-belih. Menig je sjajno prošao, uposlio Rikarda, koji je zaobišao golmana, ali je njegov udarac izblokiran na gol liniji. Na kraju je i podniguta zastavica, iako je pitanje da li je bilo ofsajda.

1. minut - Krenuo je revanš meč šesnaestine finala!

Počela je utakmica u Beogradu!

18:40 - Poseta na utakmici je vrlo loša, čini se da u Humskoj nema više od 10-15 hiljada gledalaca.

17:40 - Pre meča ispred stadiona su se okupili navijači Partizana, koji danas protestuju protiv uprave kluba. Više o tome pročitajte OVDE.

17:35 - Ove večeri za Partizan neće moći da nastupi Igor Vujačić, koji je pre nedelju dana dobio crveni karton, a u sastavu nema ni povređenog Patrika Andradea.

17:32 - U postavi crno-belih se nalazi Danilo Pantić, koji je u nastavku sezone upisao svega 45 minuta na terenu, i to u porazu od Mladosti GAT sa 4:0.

17:30 - Poznati su sastavi za večerašnji duel.

FK Partizan: Popović - Filipović, Marković, Saničanin, Urošević - Belić, Fejsa, Diabate, Pantić, Menig - Rikardo

FK Šerif: Koval - Zuhuri, Kiki, Radeljić, Kpozo - Badolo, Kjabu, Diop - Atiemven, Akanbi, Tapsoba

UVOD

Fudbaleri Partizana igraju večeras od 18 časova i 45 minuta revanš meč šesnaestine finala Lige konferencija, a rival će im biti ekipa Šerifa iz Tiraspolja.

"Parni valjak" brani teško stečenu prednost u Moldaviji, pošto su pre sedam dana savladali Šerif sa 1:0, pogotkom Rikarda Gomeša krajem prvog dela igre, pa je jasno da ekipa Gordana Petrića u ovaj meč ulazi kao favorit i da je ovo šansa koja ne sme da se propusti.

Nakon prve utakmice, koja je iz bezbednosnih razloga odigrana u Kišinjevu, ekipa Partizana je odigrala još jedan duel, a u meču Superlige Srbije savladali su subotički Spartak sa 2:1. Sa druge strane, moldavski šampionat i dalje nije počeo, tako da je poraz od beogradskog kluba poslednji duel koji je Šerif odigrao.

Ukoliko večeras obezbede prolaz, crno-beli bi u narednoj rundi mogli da se sastanu sa jednim od osam pobednika grupne faze Lige konferencije: AZ Alkmaar (Holandija), Đurgarden (Švedska), Istanbul Bašakšehir (Turska), Nica (Francuska), Sivas (Turska), Slovan Bratislava (Slovačka), Viljareal (Španija) i Vest Hem (Engleska).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Leon

23.02.2023 19:29

Saničanin, kikser. Bofl igrač. Katastrofa. Ali to su doveli. Ne shvatam znaju i stave ga da igra.

Dušan

23.02.2023 21:01

Velika bruka i sramota.