SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Poznati svi učesnici Ol-star vikenda!

Autor:

Sport

16.02.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okupljanje najboljih igrača u NBA ligi će se održati u Solt Lejk Sitiju, od 17. do 19. februara.

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Poznati svi učesnici Ol-star vikenda!

Foto: Tanjug/AP

Ol-star vikend je sve bliži, a kao i svake godine, prisustvovaćemo duelu mladih igrača, zatim takmičenju u veštinama, šutiranju trojki i zakucavanjima, ali i utakmici u kojoj će se sastati najbolji košarkaši NBA lige.

Svakako najviše pažnje će privući takmičenje u šutiranju trojki. Prošlogodišnji pobednik u ovoj disciplini je bio na iznenađenje svih košarkaš Minesote Karl Entoni Tauns, dok je 2021. najbolji bio Stef Kari, koji ove sezone neće nastupati zbog povrede.

Foto: Tanjug/AP

 

U takmičenju za najboljeg trojkaša učestvovaće: Tajris Haliberton (Indijana), Tajler Hiro (Majami), Badi Hild (Indijana), Kevin Uerter (Sakramento), Damijan Lilard (Portland), Lauri Markanen (Juta), Anferni Simons (Portland) i Džejson Tejtum (Boston).

Takođe, održače se i takmičenje u veštinama, koje će se sastajati od četiri runde, od kojih prve tri uključuju slobodna bacanja, dodavanja i štafetu. Najbolja dva tima će zatim šutirati sa sredine terena kako bi se odredio pobednik. U njemu će se takmičiti tri ekipe od po tri člana.

Kao i svake godine, biće organizvano i takmičenje u zakucavanjima, a ove godine će se za nagradu boriti Deričo Sims (Njujork), Trej Marfi (Nju Orleans), Mek Meklang (Filadelfija) i Ki-Džej Martin (Hjuston).

Glavni događaj je zakazan za 19. februar, kada će biti Ol-star utakmica. Zbog povreda su od All Star-a odustali Stef Kari, Kevin Durant, Zajon Vilijamson i Džejlen Braun, te su starteri postali Embid, Markanen i Morant, a na spisak pozvanih "uskočili" su Minesotin Entoni Edvards, Torontov Paskal Sijakam i Sakramentov Dearon Foks.

Nikola Jokić će igrati u timu Zapadne konferencije. Njemu će to biti 5. nastup na utakmici najboljih košarkaša NBA lige. 

Takmičenje je prošle godine održano u Klivlendu, a pobedu je odnela ekipa Lebrona Džejmsa, za koju je nastupao Nikola Jokić, koja je savladala tim Kevina Durenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading