ZVEZDU UBIŠE SUDIJE, NE DAJU U TOP 8! Evroligaški arbitri u tekućoj sezoni OSAKATILI prvaka Srbije

Autor:

Sport

11.02.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli pristrasnost delilaca (ne)pravde osetili protiv Makabija, Armanija, Barselone, Žalgirisa, Albe...

ZVEZDU UBIŠE SUDIJE, NE DAJU U TOP 8! Evroligaški arbitri u tekućoj sezoni OSAKATILI prvaka Srbije

Foto: Starsport

Košarkaše Crvene zvezde u narednom periodu očekuju odlučujuće bitke za plasman u Top 8 Evrolige, a osim pobeda protiv konkurencije, moraće da se izbore i s pristrasnim sudijama elitnog takmičenja, koje su u tekućoj sezoni u više navrata odlukama osakatile prvaka Srbije.

Poslednja u nizu sramotna arbitraža pred milionskim košarkaškim auditorijumom dogodila se u četvrtak uveče u Tel Avivu, kada su crveno-beli na jedvite jade dobili domaći Makabi (89:86), koji je u neizvesnoj završnici imao pomoć "ljudi u crnom".

BRUKA U MILANU

Neobjašnjivu odluku jednog od delilaca pravde najbolje oslikavaju reči Nemanje Nedovića nakon što mu je dosuđena tehnička greška dok je sedeo na klupi i radovao se poenima saigrača. "Da l' su ovi normalni", moglo se pročitati s usana Zvezdinog beka. A bilo je i još nekoliko diskutabilnih odluka... Prethodno, Crvena zvezda je vezala četiri poraza u nizu da bi onaj u Milanu od Armanija naročito zaboleo navijače, budući da je sudijski kriterijum bio apsolutno na strani domaćina. Analitičari igre pod obručima zabeležili su četiri-pet odluka na štetu srpskog tima, koje su direktno ili indirektno uticale na konačan ishod, a prekršaj na Daliboru Iliću najočigledniji je primer krađe jer su i najveći laici videli da je lopta bila u silaznoj putanji pre nego što centar Zvezde izblokiran. Žalgiris, takođe, imao je pomoć arbitara, koji su u Kaunasu dozvolili igru s primesama rukometa, dok se, bez dileme, najveća ovosezonska krađa dogodila prilikom gostovanja Barselone, kada je Mirotić iz auta pogodio trojku za produžetak. Tim povodom oglasila se i Evroliga i priznala grešku.

Republika

Foto: Starsport

Trojka Nikole Mirotića posle gaženja aut linije

OSVETA ALBI

Gotovo identičan prestup dogodio se i protiv Albe u Berlinu, kada sudija koji je stajao na metar od domaćeg igrača nije video da s pola stopala gazi aut-liniju. Potkrepitelji teze da je protiv Zvezdi u ovoj sezoni skovana zavera podsećaju i na slučaj "Kampaco". Argentinski virtuoz, naime, mora da pauzira još jedan meč Evrolige pošto je zbog kazne Zvezdi prethodnih mesec i po dana "odrobijao" na klupi. Ipak, Fakundo se vraća 2. marta na gostovanju Bajernu i propustiće samo narednu utakmicu 25. kola, u kojoj u Pionir 24. februara stiže Alba. Inače, tradicija protiv nemačkog kluba ne ide u korist crveno-belima, koji na sedam mečeva imaju samo dve pobede, pa će stoga imati motiv više za trijumf i svojevrsnu osvetu. Zatim u preostalih osam kola dolazi Efes (8. mart), gostovanja Panatinaikosu i Barseloni, u Pionir stižu Baskonija i Valensija, onda gostovanje Asvelu, domaćinstvo Olimpijakosu i Fenerbahčeu za kraj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading