SAMO ŠUT SRBINA SPASAVA: Naši igrači poznati su kao dobri strelci u elitnom takmičenju

Autor:

Sport

10.02.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teodosić sa 2.994 poenom je na prvom mestu među domaćim igračima u Evroligi, zatim idu Micić (2.875), Micov (2.389), Rakočević (2.328), Kalinić (2.123) i ostali.

SAMO ŠUT SRBINA SPASAVA: Naši igrači poznati su kao dobri strelci u elitnom takmičenju

Foto: Starsport

Srpski plejmejker Miloš Teodosić

Svi koji se prezivaju na ić znaju da šutiraju, čuvena je izreka Šakila O'Nila! Ovu tezu potvrđuje i statistika Evrolige, gde su među najboljim srpskim šuterima u Evroligi Miloš Teodosić sa 2.994 poenom, Vasilije Micić 2.875, tu je Vladimir Micov (2.389), iako nije na IĆ, zatim idu Igor Rakočević (2.328), Nikola Kalinić (2.123) i ostali.

Prvo mesto, definitivno, pripada bivšem kapitenu Srbije Milošu Teodosiću. On je tokom karijere čak 11 sezona nastupao u Evroligi i to s Olimpijakosom, CSKA i sad s Virtusom.

MAJSTOR TEO

Takođe, s timom iz Moskve se popeo na krov Evrope 2016. Osim po šutevima u Evroligi, Teo je poznat i po spektakularnim asistencijama, zbog kojih je miljenik trenera. Šef stručnog štaba Virtusa Serđo Skariolo u više navrata je istakao da je Miloš igrač vrhunskog kalibra i da mu nema ravnog.

- On je posebna vrsta igrača. Kada uđe u ritam, teško ga je zaustaviti, treba ga samo pustiti da igra svoju igru. Malo je danas igrača kao što je Teo, zbog toga mu treba istrpeti i neke njegove ispade jer on sve, na kraju, vrati i opravda - poručio je Skariolo.

Republika

Foto: Starsport

Serđo Skariolo

Prošle dve sezone u elitnom takmičenju posebno je obeležio srpski plejmejker Vasilije Micić, koji se nalazi na drugom mestu po broju postignutih poena. On je u sezoni 2021 i 2022. podigao trofej namenjen šampionu Evrolige s Efesom. Takođe, proglašen je i za najkorisnijeg igrača fajnal-fora dve godine zaredom.

Pau: Jokić bi srušio drim-tim

Slavni košarkaš Pau Gasol biće ambasador Svetskog prvenstva 2023, koje će biti održano u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Povodom ovogodišnjeg Mundijala, nekadašnji španski reprezentativac istakao je koja bi petorka mogla da sruši čuveni drim-tim, a na njegovom spisku našao se i Nikola Jokić.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

- Izdvajaju se tri momka na vrhunskom nivou, to su Luka Dončić, Janis Adetokumbo i Nikola Jokić. Njih trojica su nesumnjivo u mojoj petorci, kao i Rudi Fernandez i na poslednjem mestu je Laurij Markanen - rekao je Gasol.

O srpskom pleju reči hvale imao je i turski trener Ergin Ataman, koji predvodi tim iz Istanbula.

DRŽE NIVO

- Vasa Micić ima kvalitet za NBA ligu. Izuzetan je igrač, zna da pogodi kada treba. Srećan sam što imamo takvog igrača u timu - poručio je Ataman. Srpski bek Vladimir Micov, iako već dve godine nije u Evroligi, i dalje drži treću poziciju među srpskim košarkašima. On od 2021. brani boje Budućnosti iz Podgorice.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ergin Ataman

Zatim ide nekadašnji kapiten Crvene zvezde Igor Rakočević, koji je pre skoro 10 godina završio karijeru. Tu je i krilni centar Barselone Nikola Kalinić, zatim bek Crvene zvezde Nemanja Nedović (2.052), onda nekadašnji kapiten Partizana Vladimir Lučić (1.778) i mnogi drugi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading