AUF WIEDERSEHEN: Moćni Partizan uz FANTASTIČNU podršku "grobara" POKORIO Minhen!

Autor:

Sport

09.02.2023

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli upisali veliku pobedu na teškom gostovanju.

AUF WIEDERSEHEN: Moćni Partizan uz FANTASTIČNU podršku "grobara"  POKORIO Minhen!

Foto: KK Partizan Mozzart Bet

Džejms Naneli na duelu protiv Bajerna u Minhenu

Košarkaši Partizana savladali su Bajern u Minhenu sa 82:71 u okviru 24. kola Evrolige.

Crno-beli su tako drugi put u sezoni pobedili četu Andree Trinkijerija. Izabranici Željka Obradovića napravili su još jedan veliki korak ka TOP 8 i sad imaju skor od 13-11, dok su Bavarci na 9-15.

Utakmica u Minhenu je počela minutom ćutanja za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji. Prve poene postigao je Fredi Gilespi moćnim zakucavanjem.

Posle ovoga Partizan je preuzeo kontrolu utakmice, Kevin Panter i Jam Madar su bili sjajni, a onda je trojku pogodio i Džejms Naneli. Uskoro je zakucao Matijas Lesor, pa su crno-beli poveli sa 13:5.

Parni valjak je stao posle ovog dobrog početka, pa je Bajern serijom 8:2 smanjio na 15:13. Do kraja četvrtine Bavarci su uspeli košem Vimberga uz zvuk sirene da stignu do 19:19.

Drugu četvrtinu Partizan počinje poenima Lesora na asistenciju Nanelija, da bi Volden trojkom doneo Bajernu vođstvo 24:23, prvo još od prvog napada i poena Gilspija u reketu.

Potom je Jaramaz pogodio za 26:23, a onda se ponovo pojavio Kevin Panter i sjajnom trojkom poravnao rezultat. Razigrali su se tada crno-beli, Dante Egzum zaigrao je na svom nivou, pa je na poluvremenu bilo 39:33 za goste iz Beograda.

Crno-beli su sjajno otvorili treći period. Partizan je bio čvrst u odbrani, a veoma kreativan u napadu, pa je ubrzo stigao do prve dvocifrene prednosti 45:35 nakon poena Nanelija.

Andrea Trinkijeri je tražio tajm-aut, pa su Bavarci serijom 4:0 smanjili prednost Partizana.

Egzum je prekinuo nalet Bajerna poenima sa penala, a onda je stigla trojka Naneljia i novi koš Australijanca, pa su crno-beli poveli 52:39.

Lesor je ubrzo upisao nove poene, pa je Partizan stigao do +15, a Italijan je ponovo bio prinuđen da traži minut odmora.

Ipak, to mu ovog puta nije pomoglo, Partizan je uvećao prednost na 58:40. Uspeo je Bajern preko Obsta da smanji razliku srpskog velikana, pa je posle 30 minuta gost iz Beograda vodio 60:45.

Danilo Anđušić je vezao sedam poena na startu poslednjeg perioda, te je Parni valjak po prvi put stiže do +20 (67:47).

Bajern se nije predavao, pa je napravio seriju od 7:0. Srećom, usledile su trojka Egzuma i poeni Alekse Avramovića, te je Partizan odbio nalet rivala.

Do kraja meča crno-beli su bez većih problema sačuvali dvocifrenu prednost i stigli do nove pobede.

Najefikasniji bio je Kevin Panter sa 19 poena, Matijas Lesor je imao 16 poena, Džejms Naneli 15, a Dante Egzum 11.

U domaćem timu bolji od ostalih bio je Di Džej Sili sa 11 poena, dok je Nik Vajler-Beb bio drugi dvocifreni sa deset. Srpski košarkaš Ognjen Jaramaz utakmicu je završio sa četiri poena, jednim skokom i asistencijom.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

BAJERN MINHEN - PARTIZAN 71:82 (19:19, 14:20, 12:21, 26:22)

IV Četvrtina

10. minut - Laki poeni Bajerna. Kevin Panter 2/2 sa penala. Lepo se snašao i pogodio Gifaj. Trojka Silija. Novi promašaj Partizana. Lesor faulira Silija, koji pogađa sva tri penala. Džejms Naneli fauliran, Amerikanac pogađa prvo, a potom je morao na klupu jer je krvav. Umesto njega drugi penal šutnuo je Anđušić i promašio ga. Odbranio se Partizan, a onda je Kevin Panter pogodio uz faul, a potom i dodatni penal. Za kraj poeni Voldena. Partizan je slavio sa 82:71 u Minhenu.

7. minut - Novi poeni Lesora. Rubit poentira uz faul Avramovića, a potom ne ubacuje dodatni penal. Greši Naneli. Volden promašuje otvorenu trojku. Iz teške pozicije pogađa Trifunović. 59:76.

5. minut - Trojka Vajler-Beba. Trojka Egzuma na drugoj strani. Odbranio se Partizan. AAAAleksa Avramović sjajno poentira. Poeni Voldena uz faul, a potom i dodatni penal. 57:72.

3. minut - Novi poeni Bonge. Anđušić 3/3 sa penala. Sedmi poen u nizu Danila. Tajm-aut Trinkijeri. Volden polovičan sa linije penala. Vimberg pogađa trojku, tajm-aut Obradović. 51:67.

1. minut - Krenula je poslednja četvrta četvrtina. Sjajan potez i koš Anđušića. 45:62.

III Četvrtina

10. minut - Sjajno se snašao Lesor, tajm-aut Trinkijeri. Rubit polovičan sa penala, Lesor uzvraća istom merom. Pogodak uz faul Lesora, Francuz potom ubacuje i dodatni penal. Trojka Nilsa Gifaja. Lepo se snašao i pogodio Aleksa. Dvojka Obsta. Partizan posle 30 minuta vodi 60:45.

7. minut - Egzum sa dva penala prekida seriju bez poena za Partizan. Trojka Nanelija. Odbrana Partizana, pa poeni Egzuma. Odbranio se Partizan. 39:52.

5. minut - Poentira Sili iz prodora. Loš napad Partizana, pa greška Bajerna. Tri promašaja Partizana u napadu. 39:45.

3. minut - Dvojka Madara, pa novi poeni Nanelija. Tajm-aut Trinkijeri. Blokade Madara i Ledeja. Loš napad Parnog valjka. Volden ide na liniju penala, čudna odluka sudija. Bivši košarkaš Partizana i Zvezde pogaša oba penala. Dobija rampu Madar. 37:45

1. minut - Krenulo je drugo poluvreme u Minhenu. Gilespi udara rampu Lesoru. Ugurao je loptu u koš Naneli, maksimalnih +8 za crno-bele. Gilespi zakucava ponovo. 35:41.

II Četvrtina

10. minut - Odbranio se Partizan, promašio je Volden. Panter fauliran na šutu za tri poena, Bonga je napravio prekršaj. Kapiten Partizana sva tri puta precizan. Bonga ispravlja promašaj Jaramaza. Panter promašuje, Bonga zakucava u kontri. Tajm-aut Obradović. Lepi poeni Nanelija, pa tajm-aut Andrea Trinkijeri. Nije pogodio Bajern, a onda Naneli biva fauliran. Oba penala pogodio je Amerikanac. Obst je ostao sam, ali promašuje drugu trojku u nizu. Egzum fauliran, Australijanac 2/2. Lesor je iznudio faul u napadu Di Džeja Silija. Sada faul u napadu Egzuma. Jaramaz nije stigao da šutne. Partizan posle prvog poluvremena vodi sa 39:33.

7. minut - Ponovo serija loših napada oba tima. Egzum ponovo promašuje trojku. Trojka Korija Voldena za novo vođstvo Bajerna. Panter u svom stilu sa poludistance. 29:30.

5. minut - Zicer promašuje Smailagić. Jaramaz sa poludistance, tajm-aut Obradović. Novi promašaj Partizana za tri, sada je Trifunović bio neprecizan. Koraci Rubita na drugoj strani. Sjajni Kevin Panter prekida seriju domaćina čudesnom trojkom. Tajm-aut Trinkijeri. Prelepa akcija Egzuma i Smailagića i poeni srpskog košarkaša, Jaramaz je napad pre toga bio neprezican. 26:28.

3. minut - Nekoliko loših napada, pa trojka Bonge, Bajern vodi po prvi put. Egzum ne uspeva da uzvrati. Uspeo je Partizan da se odbrani. 24:23.

1. minut - Krenula je druga četvrtina. Laki poeni Lesora, Bajern uzvraća istom merom. Dante Egzum pogađa uz faul, a zatim ne pogađa dodatni penal. 21:23.

 

 

I Četvrtina

10. minut - Loši napadi na obe strane. Rubit pogađa oba slobodna bacanja. Treći izgubljena lopta Partizana. Kori Volden 2/2 sa penala. Lesor polovičan sa slobodnih bacanja. Novi koš Vajler-Beba. Lesor ponovo polovičan. Gilespi precizan posle ofanzivngo skoka. Konačno Lesor 2/2 sa penala. Amaterska odbrana i poeni Vinberga uz svuk sirene. Posle prvih deset minuta 19:19.

7. minut - Rubit prekida seriju crno-belih. Loš napad Partizana, pa poeni prvi i za Jaramaza. Panter prekida mini seriju Bajerna. 9:15.

5. minut - Madar u svom stilu. Nekoliko loših napada na obe strane, pa trojka Nanelija. Kradu loptu sada košarkaši Partizana, a u kontri zakucava Matijas Lesor. 5:13.

3. minut - Panter postiže prve poene za Partizan. Odbrana crno-belih, pa novi poeni Pantera. Još jedna greška domaćina. Uz dosta sreće posle primljene blokade zakucava Ledej.Trojka Vajler-Beba. 6:5.

1. minut - Krenuo je meč u Minhenu. Gilespi otvara meč zakucavanjem, pa loš pokušaj Ledeja. 2:0.

Uvod

20:10 - 

Najava

Košarkaši Partizana od 20:30 gostuju Bajernu u Minhenu u okviru 24. kola Evrolige. Tok meča možete uživo pratiti na našem sajtu.

Crno-beli u prestonicu Bavarske stižu u sjajnoj formi i sa čak osam pobeda u poslednjih deset mečeva elitnog takmičenja.

Parni valjak na ovom meču neće moći da računa na Joanisa Papapetrua, koji je zbog bolesti ostao u Beogradu.

Bajern iza sebe ima dva uzastopna poraza i u ovom duelu pokušaće da se pobedom vrati u borbu za plasman u TOP 8.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading