HRVATSKA JAVNOST U ŠOKU: Aleksandar Petrović povukao RADIKALAN potez!

Autor:

Sport

03.02.2023

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni stručnjak odlučio da u reprezentaciju ne pozove jednog od najboljih.

HRVATSKA JAVNOST U ŠOKU: Aleksandar Petrović povukao RADIKALAN potez!

Foto: Profimedia

Selektor hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović objavio je širi spisak igrača za pretkvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine. Na spisku koji je objavio nalazi se jedno veliko iznenađenje, a to je izostanak Luke Božića, koji igra spektakularnu sezonu u dresu Zadra.

Petrović je objasnio da Božićeva igra u nacionalnom timu nije ista kao u klubu, te da zato ne računa na njegove usluge.

- Božić u Zadru igra fantastično i nositelj je igre, ali moja je procjna da reprezentacija ne može da igra na način kako igra Zadar, igra je reprezentacije postavljena na bitno drugačiji način - poručio je Petrović.

- Radi se o preliminarnoj, širokoj listi od 25 igrača i ne treba čuditi što se na njoj nalazi nekoliko igrača koji nisu u poslednje vreme igrali. Čekamo još status lekarskih nalaza za Ivišića, Ramljaka i Matkovića, ali ova je lista dovoljno široka i neće je biti potrebno menjati - izjavio je Petrović i dodatno pojasnio:

- Ovaj je popis kontinuitet onoga što smo započeli prošle godine, ali ujedno i nadogradnja i pohvala za klubove koji rade sjajan posao, pa su na popis ušla i dva mlada igrača Šibenke, Luka Skorić i Pavao Paić, kao i Boscov Luka Krajnović. Ovaj put na listu nismo stavljali evroligaške igrače, koncentrisali smo se na igrače koji su dostupni - podvukao je Petrović.

Malo je reći da je javnost u Hrvatskoj iznenađena što nema Božića na spisku, ali na kraju svega, sve će zavisiti od rezultata koji Hrvatska bude ostvarila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading