ZVEZDE PADALICE VEČITIH RIVALA! Ljubimci delija i grobara nestali s košarkaške mape

Autor:

Sport

01.02.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miler, Cirbes, Vilijams, Holins dominirali su ranije u crveno-belom dresu, a sad su daleko ispod tog nivoa, kao i Pejdž i Džouns, koji su bili verni crno-belim bojama

ZVEZDE PADALICE  VEČITIH RIVALA! Ljubimci delija i grobara nestali s košarkaške mape

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Pojedini igrači Crvene zvezde i Partizana bili su vodeći u redovima večitih rivala, a onda su iz ovih ili onih razloga, praktično, nestali s košarkaške mape.

Pravi primer za košarkaše koji su išli od vrha do dna su ljubimci delija Kvinsi Miler, Majk Cirbes, Markus Vilijams, a poslednji u nizu je Ostin Holins.  S druge strane, slična sudbina zadesila je i neke igrače crno-belih, koji su ostavili veliki trag u Humskoj, kao što su Markus Pejdž i Kevin Džouns.

Navijači Crvene zvezde i dalje pamte dolazak Kvinsija Milera u oktobru 2015. godine. Američki krilni centar brzo je ušao pod kožu delijama, on je beležio 14,1 poena po meču i bio je udarna igla u timu Dejana Radonjića.

Predvođeni Milerom, crveno-beli su te sezone stigli do plej-ofa Evrolige, gde su poraženi sa 3:0 od CSKA. Nakon odlaska iz Beograda Kvinsiju se totalno gubi trag, posle neslavnog perioda u Makabiju. 


Iste sezone dres kluba sa Malog Kalemegdana nosio je i Majk Cirbes, kome su pristalice srpskog šampiona promenili prezime u Cirbesić. Naime, nemački centar bio je omiljeni u Beogradu, proglašen je za najkorisnijeg igrača finala domaćeg prvenstva, ali i AdmiralBet ABA lige.

Međutim, nakon odlaska u Makabi, pa Bajern, njegova karijera krenula je nizvodno. Pokušao je Majk da povrati staru slavu na Malom Kalemegdanu, gde se vraćao još u dva navrata, ali bez uspeha. 
Republika

Foto: Starsport

Ljubimac delija, Markus Vilijams

Svakako je navijače Zvezde najviše pogodila situacija sa Markusom Vilijamsom, koji je bio deo tima koji je crveno-belima doneo titulu prvaka Srbije posle 17 godine, pošto su pre 2015 bili šampioni davne 1998.


Prošle sezone u crveno-belom dresu istakao se i Ostin Holins, međutim, ove godine je daleko od nivoa na kom je bio. Košarkaša Makabija muče mnogobrojne povrede, zbog kojih je već sad morao da završi sezonu. 

Slične primere možemo videti i u redovima Partizana. Plejmejker Markus Pejdž nosio je uspešno crno-beli dres od 2018 do 2021. Nakon dobrih partija u srpskom timu očekivalo se da omaleni Amerkinaca nastavi karijeru u nekoj jačoj ekipi, a on je završio u francuskom Orleanu, pa u Špansko, Obradoiru.
Republika

Foto: Starsport

Markus Pejdž

S košarkaške mape izgubio se i Kevin Džons, gorostasni krilni centar u sezoni 2015/16 bacao je u trans grobare, a sad već dve godine nastupa u Japanu

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading