PRIHVATILI KRITIKE: Sudije priznale da su OŠTETILE Lebrona i Lejkerse!

Autor:

Sport

30.01.2023

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sporna situacija se desila u poslednjim sekundama meča između Los Anđeles Lejkersa i Boston Seltiksa.

PRIHVATILI KRITIKE: Sudije priznale da su OŠTETILE Lebrona i Lejkerse!

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms

Košarkaši Boston Seltiksa savladali su pre dve noći ekipu Los Anđeles Lejkersa sa 125:121 nakon produžeta, u meču koji je obeležila velika greška sudija u završnici regularnog dela.

Rezultat je bio 105:105, Lejkersi su imali napad, a Lebron je uspeo da probije odbranu Bostona. Došao je do zicera, a u trenutku polaganje lopte ga je udario Džejson Tejtum, i na taj način ga je sprečio da postigne koš.

Ipak, sudije su ostale neme, na opšti šok Lebrona i cele klupe Los Anđelesa, a na kraju je Boston iskoristio ovaj poklon i stigao do pobede u produžetku.

Sada su se oglasile i sudije ovog meča i priznale su grešku.

- Postojao je kontakt. U vreme utakmice nismo videli prekršaj. Sudijsla postava je propustila da donese odluku - rekao je glavni sudija utakmice Erik Luis.

Oglasila se i sudijska organizacija NBA lige preko svog zvaničnog naloga na Tviteru.

- Kao i svi, i sudije prave greške. Napravili smo jednu prošle noći koja je bila mučna za nas. Ova odluka nam je pala teško i nećemo moći da spavamo jer stremimo da budemo najbolje sudije koje možemo biti - navodi se u saopštenju.

Posle ovog poraza Lejkersi su ostali na 13. mestu Zapadne konferencije sa 23 pobede i 27 poraza, dok je Boston prvi na Istoku, sa 36 pobeda i 15 neuspeha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading