OTKRIVAMO: Zaraćeni čelnici večitih ranije bili u dobrim odnosima! Čović pomogao Saviću oko pasoša

Autor:

Sport

28.01.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nebojša devedesetih, kada je bio gradonačelnik Beograda, pomogao i da Zoranova žena, poreklom iz Hrvatske, dobije naše putne isprave.

OTKRIVAMO: Zaraćeni čelnici večitih ranije bili u dobrim odnosima! Čović pomogao Saviću oko pasoša

Foto: Starsport/Ilustracija

Zoran Savić i Nebojša Čović

Odnedavno na relaciji Nebojša Čović - Zoran Savić tinja pravi mali rat, a malo je poznato da je predsednik KK Crvena zvezda pre izvesnog vremena pomogao sportskom direktoru Partizana. Naime, obavljajući funkciju gradonačelnika Beograda, Čović je proslavljenom košarkašu obezbedio pasoš tada Jugoslavije.

Sve se odigralo sredinom devedestih godina prošlog veka, kada se Savić, nakon igranja u splitskoj Jugoplastici, otisnuo u inostranstvo.

TUŽAKA RIVALA

Ipak, iako uspešan u svom poslu, imao je problem da dobije putne isprave naše zemlje, pa mu je Čović izašao u susret. Takođe, aktuelni prvi čovek Zvezde pomogao je tada da i Savićeva supruga, koja je poreklom iz Hrvatske, dobije pasoš. Savić, zapravo, nije jedini član aktuelnog sastava KK Partizan kojem je Nebojša obezbedio naše isprave. Naime, kapiten crno-belih Kevin Panter je srpski državljanin, a pasoš je dobio pre tri sezone, kada je branio boje tima s Malog Kalemegdana.

Zoran: Neverovatno je što su doveli Kampaca

Gostujući u jednom italijanskom potkastu, Zoran Savić, bivši igrač Barselone, PAOK, Reala, Virtusa, Efesa i Skipera, odnosno zlatni sa Jugoslavijom na SP 1990. i EP 1991, 1995. i 1997, govorio je o transferima Crvene zvezde.

Republika

Foto: Starsport

Zoran Savić

- Promenili su dosta igrača, drugi će se menjati. Našli su finansije i dalje mi izgleda neverovatno kako su mogli da potpišu Kampaca - rekao je sportski direktor Partizana.

Podsetimo, sukob i razmirice čelnika večitih rivala nastali su tek nedavno, nakon što su crveno-beli angažovali Fakunda Kampaca (zabranjeno mu je da igra do kraja februara), odnosno nakon njihove težnje da mladog Nikolu Topića pošalju na kaljenje u FMP. Prema rečima Čovića, Savić je navodno tužakao Zvezdu Evroligi i klubovima iz Španije.

FRKA OKO KAMPACA

- Pojavilo se nešto što je odvratno. Zoran Savić tužaka Zvezdu u Evroligi. Time pokušava da troši našu energiju. Neće da je troši. Mi smo napravili određeni propust. Ništa lažno nismo prezentirali, već samo sporazume da će naše obaveze da budu izmirene do 30. decembra, što je Zvezda i uradila. Nema kluba u Evroligi koji ne možemo da pobedimo i nema kluba koji ne duguje. Kako može da te ne analizira komisija ako duguješ sedam miliona evra za porez. Nas tužaka Zoran Savić oko Kampaca i Topića - rekao je Čović pre desetak dana i nastavio u istom tonu:

Republika

Foto: Vladimir Lukić

Nebojša Čović

- Nama to javljaju klubovi iz Evrolige, nama - upravi i stručnom štabu. Mi ćutimo. Kakav je to pristup?! Sve mi je bilo jasno kada sam video kako Maršal Glikman iz Evrolige objašnjava amnestiju za Kampaca. Neću da gubim energiju, pogrešili smo, plaćamo svoju grešku, tražimo samo da budu isti prema svim klubovima i čekamo 28. februar - dodao je Nebojša.

Inače, Crvena zvezda je sinoć u okviru 21. kola Evrolige ugostila Partizan, a taj meč je pripao crno-belima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
NJEGA VLAST STITI INACE BI

28.01.2023 12:44

Sto dalje od lopuzu ,Jude Covica