EL KLASIKO REŠEN U PRODUŽETKU: Real srušio Barsu posle velikog preokreta

Autor:

Sport

26.01.2023

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalan meč odigrala su dva najveća španska kluba u okviru 21. kola Evrolige.

EL KLASIKO REŠEN U PRODUŽETKU: Real srušio Barsu posle velikog preokreta

Foto: Tanjug/AP

Nikola Mirotić protiv Serhija Ljulja

Utakmicom Real Madrid - Barselona u prestonici Španije otvoreno je 21. kolo Evrolige.

Drugi ovosezonski El Klasiko rešen je tek posle produžetka, a slavio je "kraljevski klub" sa 91:86 (16:20, 16:19, 18:20, 23:14, 18:13).

Madriđani su do pobede došli posle velikog preokreta, pošto su Kataloncima pripale prve tri četvrtine, posle kojih su vodili 59:50.

Ipak, u poslednjem kvartalu je Real uspeo da anulira prednost najvećeg rivala i da odvede meč u dodatnih pet mintua, a produžetak je Madriđanima pripao rezultatom 18:13.

Najzaslužniji za pobedu Reala bio je Gabrijel Dek sa 23 poena, a pratili su ga Serhio Ljulj koji je dodao 19 i Džanan Musa sa 18 poena. Takođe, dvocifren je bio i Valter Tavares sa deset koševa. Osim njih, velike zasluge za trijumf idu i Mariju Hezonji koji je imao sedam poena, ali ih je sve dao u produžetku.

Na drugoj strani je prednjačio Nikola Mirotić sa 17 poena. Jan Veseli i Tomaš Satoranski su dodali po 12 koševa, a Kori Higins je imao deset. Nikola Kalinić je meč završio sa osam poena, sedam skokova i tri asistencije.

Posle ovog El Klasika, Real ima skor 14-7, dok je Barsa ostala na 13-8.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading