SKANDAL: Suspendovan zbog DOPINGA! Kraj sna o plasmanu u Top 8?

Autor:

Sport

25.01.2023

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna situacija u Evroligi.

SKANDAL: Suspendovan zbog DOPINGA! Kraj sna o plasmanu u Top 8?

Foto: Starsport

Američki košarkaš Pjerija Henri, koji nastupa za ekipu Baskonije, suspendovan je nakon rutinske anti-doping kontrole.

Pjerija Henri nije igrao u Evroligi od 10. januara zbog navodne povrede lista, propustio je između ostalog i duel sa Partizanom, ali kako prenosti španski list As, razlozi su očigledno nešto dublji, a to je danas i dobilo potvrdu.

I bili su Španci u pravu. FIBA je objavila da je Pjerija Henri suspendovan nakon rutinske anti doping kontrole, pa sjajnog Amerikanca nećemo makar neko vreme gledati na terenu, što će biti težak udarac za ekipu Đoana Penjaroje.

Takođe, zbog ovoga, ugovor Henrija sa španskom ekipom je stavljen na čekanje. 

FIBA će rešiti pitanje suspenzije i ukloniti je čim se istraga završi, a kao rezultat cele priče, ni ugovor između Henrija i Baskonije neće biti "likvidan" dok se sve ne reši.

Vrlo dugo je ekipa Baskonije bila jedno od najvećih iznenađenja u ovoj sezoni Evrolige, vrlo često su bili i prvi na tabeli, ali je bez Henrija situacija krenula nizbrdo. Trenutno se ekipa iz Baskije nalazi na deobi 7. mesta u Evroligi, sa skorom od 11 pobeda i devet poraza, a do kraja sezone ih očekuju gostovanje u Beogradu, ekipi Crvene zvezde.

Pjeria Henri je u karijeri dva puta igrao za Baskoniju, a osim Španaca, nastupao je između ostalog i za Fenerbahče, Uniks i Tofaš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading