NIJE MOGAO DA ĆUTI: Kampaco pisao izvršnom direktoru Evrolige!

Autor:

Sport

23.01.2023

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinac dao sve od sebe.

NIJE MOGAO DA ĆUTI: Kampaco pisao izvršnom direktoru Evrolige!

Foto: Starsport

FAKUNDO KAMPACO

U derbiju 16. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde su savladali Cedevitu Olimpiju 100:95. Najefikasniji je u pobedničkom sastavu bio Fakundo Kampaco sa 19 poena, pa je Argentinac tako nastavio da pruža sjajne partije u regionalnom prvenstvu.

Republika

Foto: Starsport

Fakundo Kampaco

Zbog zabrane koja je izrečena Zvezdi (do 28. februara), ne može da pomogne ekipi i u Evroligi, pa tako igra jednu utakmicu nedeljno.

- Nije tako teško. Mogu da se spremim za svaku utakmicu, želim da igram u Evroligi, ali ne mogu i to ne mogu da kontrolišem, pa energiju usmeravam ka stvarima kojima mogu da upravljam: da budem spreman, treniram svakog dana. Moram da treniram više od tima, jer oni igraju više utakmica od mene. Kao i da se uklopim u ekipu. Ne igram mnogo sa njima, a oni ne treniraju mnogo. Ipak, napredujem kako sezona odmiče - rekao je Kampaco.

Izvršni direktor elitnog takmičenja Maršal Glikman je nedavno istakao da neće amnestirati kaznu srpskom šampionu, a napomenuo je i da mu se Kampaco obratio zbog čitave situacije.

- Poslao sam mu mejl, pitao ga za detalje. Da mi dozvoli da igram ili da učini šta god može. Svestan sam da nije jednostavno. Odgovorio je vrlo ljubazno, dao mi detalje i rekao da ne može da uradi ništa. Razumem njegovu poziciju, ne mogu da kontrolišem šta želi da uradi, tako da moram da se pomirim sa time i naporno treniram.

Uprkos tome što neće moći da nastupi na najvećoj kontinentalnoj pozornici do marta, nedavno je i zvanično obelodanio da nema nameru da menja sredinu, a Zvezda potvrdila da je imao nekoliko ponuda.

- Od prvog dana sam se trudio da budem lojalan timu. Nakon što sam se rastao sa Dalasom želeli su me i trudim se da budem veran, jer su od prvog dana bili dobri prema meni i mojoj porodici. Navijači, saigrači... Od starta se osećam kao kod kuće. Nisam razmišljao o odlasku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading