CEDEVITA MUČILA ZVEZDU: Kampaco se igrao u Pioniru, Argentinac ponovo pokazao klasu!

Autor:

Sport

23.01.2023

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli upisali 14. trijumf u regionalnom takmičenju.

CEDEVITA MUČILA ZVEZDU: Kampaco se igrao u Pioniru, Argentinac ponovo pokazao klasu!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju u dvorani Aleksandar Nikolić rezultatom 100:95. Meč 16. kola ABA lige obeležio je fenomenalni Fakundo Kampaco. Argentinski plejmejker prosto se "igrao" sa gostima iz Ljubljane. Nekadašnji igrač Real Madrida, Denvera i Dalasa upisao je 19 poena i 5 asistencija.

 

 

Zvezda je imala odličan napadački ritam od početka, dok je Olimpija uspevala na to da odgovori pre svega zahvaljujući Jogiju Ferelu. Slovenačka ekipa ubacila je čak 19 trojki, ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf nad aktuelnim šampionom.

U poslednjoj četvrtini Cedevita Olimpija je uspela malo da obuzda Zvezdu pa se u poslednja tri i po minuta ušlo u neizvesnu zavšrnicu jer je bilo četiri razlike. Tada je najpre Vildoza pogodio, a odgovorio je Amar Alibegović jednim snažnim kucanjem. Bilo je dosta grešaka i izgubljenih lopti. Međutim, Ognjen Dobrić je pogodio trojku koja je rešila sve.

Fakundo Kampaco je bio najefikasniji sa 19 poena, dok ga je Ognjen Dobrić pratio sa 18. Petrušev je dodao 13 poena, a Vildosa 15. Kod Olimpije je Jogi Ferel imao 24 poena, a Marko Jeremić i Džoš Adams po 16.

Crveno-beli su upisali i 14. pobedu u ABA ligi (14-1), a Ljubljančanima naneli treći poraz (12-3). I dalje ne znaju za poraz u regionalnom prvenstvu od kako je na trenersku klupu seo Duško Ivanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading