PARTIZAN SE MUČIO, PA RAZBIO DERBI! Nova pobeda crno-belih, trka u ABA ligi za Zvezdom se nastavlja!

Autor:

Sport

22.01.2023

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su u gostima ekipu SC Derbija (Studentski centar) sa 100:81 u okviru 16. kola regularnog dela ABA lige.

PARTIZAN SE MUČIO, PA RAZBIO DERBI! Nova pobeda crno-belih, trka u ABA ligi za Zvezdom se nastavlja!

Foto: ABA liga/SC Derby/Filip Roganović

Partizan je loše otvorio duel u "Morači" pa je domaćin prvu deonicu rešio u svoju korist (23:22).

Trener crno-belih Željko Obradović morao je da podvikne svojim izabranicima koji su se u drugoj četvrtini razgoropadili i serijom 10:0 došli do lepe zalihe pred odlazak na odmor.

 

 

U drugom delu meča Partizan je dodatno podigao nivo agresivnosti u odbrani, ali i ozbiljnosti u napadu, pa su duel priveli mirno u svoju korist. Šansu je dobio i već "prežaljeni" Vladimir Brodžijanski, kao i Džejms Naneli koji se nakon nekoliko loših mečeva konačno povezao i odigrao kako valja...

 

 

Partizan je nakon ovoga meča na učinku od 14-2, dok je lider Crvena zvezda sa skorom 13-1 i dalje u prednosti u odnosu na crno-bele, uz dve utakmice manje. Naredni duel četa Željka Obradvića igra u petak u 19 časova upravo protiv Zvezde u Pioniru u 21. kolu regularnog dela Evrolige.

Naneli je utakmicu završio sa 12 poena, a najefikasniji u ekipi Partizana bili su Anđušić sa 17 poena (trojke 3/3), Lesor sa 15 poena i 10 skokova, Dante Egzum sa 16 poena i pet asistencija i Trifunović sa 11 poena.

U SC Derbiju su se izdvojili Tasić sa 17 i Megi sa 16 postignutih poena.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading