VEČITI U DERBIJU TRAŽE ISKUPLJENJE: Zvezda i Partizan se nisu proslavili u 20. kolu Evrolige

Autor:

Sport

22.01.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narednog petka igra se duel crveno i crno-belih.

VEČITI U DERBIJU TRAŽE ISKUPLJENJE: Zvezda i Partizan se nisu proslavili u 20. kolu Evrolige

Foto: Starsport

Evroligaški "Večiti derbi"

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana zabeležili su poraze u Evroligi pred večiti derbi naredne nedelje u Pioniru. Crveno-beli ispustili su pobedu protiv Žalgirisa u Kaunasu (71:66), dok crno-beli nisu imali snage da pariraju Valensiji u Španiji (91:89). Beogradski klubovi su ovim porazima sebi zakomplikovali situaciju kada je u pitanju plasman u top osam fazu takmičenja. Klub s Malog Kalemegdana sada zauzima 10. poziciju sa skorom od 10 pobeda i isto toliko poraza, dok je Partizan na 12. poziciji sa skorom 9-11.

MOGUĆA IZNENAĐENJA

Slavni as kluba s Marakane Vladimir Cvetković koji je nosio crveno-beli dres tokom čitave karijere istakao je u razgovoru za Republiku da izabranici Duška Ivanovića nemaju pravo na kiks pred domaćim navijačima narednog petka (19.00).

- Derbi je poseban meč i uvek može da dođe do nekog iznenađenja. Može se reći da je Zvezda blagi favorit i naravno da ću navijati da pobede u ovom meču. Slavili su u prošlom duelu na gostujućem terenu i zato očekujem sad da obrane domaći teren. To bi veoma značilo izabranicima Duška Ivanovića, posebno pored poraza od Žalgirisa - istakao je Cvetković.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Cvetković

Međutim, bivši košarkaš je istakao da ostaje velika žal zbog poraza u Litvaniji.

- Ne znam šta bih rekao, poludeo sam zbog meča sa Žalgirisom. Verujem da grupa veterana ne bi bila četiri minuta bez poena i dozvolila seriju 13:0, ali šta da se radi. Sve je to sport, nekad pobediš, a nekad izgubiš. Nema tugovanja, već mora da se gleda ka narednom meču - zaključio je Cvetković.

Bivši reprezentativac i nekadašnji igrač Partizana Nikola Lončar ulogu favorita je, takođe, prepustio Crvenoj zvezdi.

- Zvezda i Partizan imaju totalno dva različita tipa tima. Crveno-beli igraju timski, dok crno-beli su više napadačka ekipa. Verujem da će oba tima biti posebno motivisana u ovom meču, gde su iznenađenja uvek moguća. Ako se gledaju dosadašnji rezultati, klub s Malog Kalemegdana je favorit, ali normalno da ja navijam za Partizan - poručio je Lončar za naš portal.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Lončar

ZVEZDINA ŠANSA

Lončar je bio deo ekipe koja je 1992. pokorila Evropu i donela Partizanu najvažniji trofej u istoriji. On veruje da bi večiti rivali, i pored poraza u 20. kolu, mogli da naprave neki bolji rezultat u Evropi.

- Nije još sve izgubljeno, verujem da je i Zvezdi i Partizanu cilj Top 8. S tim da crveno-beli imaju više šanse da prođu u četvrtfinale. Ima još da se igra. Možda su šanse teorijske, ali i dalje postoje - zaključio je Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading