UŽASNA ZAVRŠNICA: Crveno-beli izgubili dobijeno, Žalgiris trojkama srušio Zvezdu!

Autor:

Sport

20.01.2023

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Težak poraz Zvezde u Kaunasu.

UŽASNA ZAVRŠNICA: Crveno-beli izgubili dobijeno, Žalgiris trojkama srušio Zvezdu!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Katastrofalnu završnicu je odigrala ekipa Crvene zvezde, pa je poražena u Kaunasu od ekipe Žalgirisa, rezultatom 71:66.

Imala je ekipa iz Beograda sve u svojim rukama, bila je na pragu pobede, pošto je imala sedam razlike pred poslednja četiri minuta, ali su ih loši napadi, ali i pogođene trojke Litvanaca na kraju dotukli.

Loše je krenula ekipa Crvene zvezde, pa su domaći nošeni sjajnom podrškom sa tribina došli do dvocifrene prednosti već u prvom delu utakmice. Crveno-beli su krenuli da se vraćaju, a trojkama Bentila i Holanda su smanjili na samo šest poena zaostatka (30:24).

Imala je Zvezda prilike da bolje završi poluvreme, ali je loša završnica ponovo koštala naš tim, pa je Žalgiris sa 38:30 otišao na poluvreme.

 

 

U drugom poluvrmenu smo videli drugačiju Zvezdu, koja se trojkama potpuno vratila u meč, da bi sjajnom završnicom stigla do +6 na kraju treće četvrtine, za ogromnu zalihu pred poslednji kvartal.

Tokom njega je Zvezda održavala vođstvo, imala je 64:57 pred poslednja četiri minuta, ali je tada sve stalo. Crveno-beli su krenuli da igraju jako loše napade, sa druge strane su Litvanci pogodili neke, poprilično nerealne trojke, pa su u samom finišu preokrenuli i stigli do velike pobede.

Žalgiris je do pboede predvodio Ulanovas sa 13 poena, od kojih je čak sedam stiglo u poslednjem minutu. Sa druge strane Petrušev je postigao 16 poena.

Žalgiris - Crvena zvezda

71:66 (20:14, 18:16. 12:26, 21:10)

Tok meča:

Tok četvrte četvrtine:

KRAJ MEČA! Neverovatan poraz Zvezde, koja nije postigla koš preko četiri minuta. Žalgiris je trojkama zasuo koš crveno-belih i stigao do ogromne pobede.

8. minut -  Vraća se Žalgiris u meč. Litvanci su napravili seriju 4:0, samo je tri razlike. Novi loš napad Zvezde, koju Dimša kažnjava trojkom, nerešeno je u Kaunasu, nova neizvesna završnica koju igra ekipa Duško Ivanovića.

6. minut - TV tajm-aut, crveno-beli su na pragu velike pobede u Litvaniji.

4. minut - Kakva košarka Crvene zvezde. Igraju crveno-beli vrlo pametno, Petrušev dominira, pa je beogradska ekipa na +7.

2. minut - Poslednja četvrtina kreće košem Butkevičijusa, koji je pogodio uz faul. Ipak, svemoguće Petrušev vraća trojkom Zvezdu na +5. Mitrović pogađa na neverovatan nači, ali je trojka Petruševa  preinačena u dvojku, pa je sada ponovo pet razlike.

Kraj treće četvrtine! Crvena zvezda je napravila seriju 11-0 i vodi šest razlike pred poslednju četvrtinu! Petrušev je zaključao reket, razigrao se i u napadu, a Dobrić trojkom u poslednjoj sekundi donosi veliku prednost našoj ekipi.

8. minut - Zvezda je i dalje u meču, odlična odbrana ekipe Duška Ivanovića, razlika je sve manja.

6. minut - Zakuvalo se u Kaunasu. Crvena zvezda se drži, ali je Žalgiris ušao u seriju pogodaka sa distance, pa su Litvanci ponovo na +5.

4. minut - Zvezda je u seriji trojki! Vildoza je pogodio, zatim i Nedović, pa su beogradski crveno-beli stigli na samo -1. Promašila je Zvezda dva napada za vođstvo, pa Lekavičijus to kažnjava trojkom.

2. minut - Bolji početak Zvezde, Bentil je pogodio trojku, a zatim i Nedović dvojku, pa su crveno-beli na -3.

Kraj druge četvrtine: Žalgiris je prvi deo igre završio serijom 4:0, pa imaju osam poena prednosti. Moraće crveno-beli mnogo bolje u drugom poluvremenu.

8. minut -  Zvezda je trenutno na samo -4, što je odličan rezultat. Vildoza je poečeo da pleše po terenu, vezao je Argentinac četiri poena.

5. minut - Pogodio je Ben Bentil trojku posle skoka u napadu. Sa druge strane Vildoza krade loptu, promašuje otvorenu trojku, baš kao i Bentil, ali Argentinac krade loptu i dodaje Holandu koji trojkom utišava publiku. Tajm-aut Maksvitis.

4. minut - Vildoza jefitno gubi loptu, pa Polonara pogađa u kontri. Usledio je novi promašaj srpske ekipe, a sa druge strane Polonara stiže do osmog poena, što mu je rekord u ovoj sezoni. Novi tajm -aut Ivanovića.

2. minut - Zvezda je ponovo krenula izugbljenom loptom, ali crveno-beli prvi poentiraju posle kucanja Petruševa. Sa druge strane Polonara pogađa trojku, Zvezda ima -7.

Kraj prve deonice: Nedović je pogodio u poslednjoj sekundi, pa Zvezda ima zaostatak od šest poena na kraju prve četvrtine.

8. minut -  Ne snalaze se i dalje crveno-beli, a tome mnogo doprinose i sudije. Sumnjiva četiri bacanja je dobio litvanski tim, koji već sada ima +7. Prvi tajm-aut Ivanovića.

6. minut - Prvi TV tajm-aut, Zvezda na -5. Mitrović odlično dodaje Petruševu, serija crveno-belih od 4:0.

4. minut - Očigledno je da Zvezda nije najbolje ušla u meč. Nižu se izgubiljene lopte, Bentil se ne snalazi na startu, pa posle dve trojke Šmitsa Žalgiris stiže do 12:5. Kuzmić pogađa posle skoka u napadu, Zvezda na -5.

2. minut - Loš start Crvene zvezde. Bentil je izgubio loptu, a za njim i Dobrić, pa Žalgiris stiže do ranih 4:0. Na drugoj strani pogađa Dobrić, a zatim i Kuzmić, izjednačenje u Kaunasu.

UVOD

Ekipa Crvene zvezde gostuje večeras od 19 časova u Žalgirio areni, ekipi litvanskog Žalgirisa, u meču 20. kola elitnog košarkaškog takmičenja u Evropi.

Crveno-beli u ovaj meč ulaze nakon velike pobede protiv Monaka u beogradskom Pioniru, a na to se nadovezao i trijumf u Morači, protiv podgoričke Budućnosti, u okviru ABA lige.

Sa druge strane Žalgiris je u okviru duplog kola porazio obe italijanske ekipe, i to u gostima, a zatim su i u okviru domaćeg prvenstva savladali ekipu Šiljauaija. Litvanci su trenutno u usponu forme, a nakon poraza od Zvezde u Pioniru, u meču odigranom 13. decembra u kom su crveno-beli slavili sa 77:73, Žalgiris je uspeo da upiše deset pobeda u 11 odigranih mečeva u svim takmičenjima, pa je jasno da izabranike Duška Ivanovića večeras čeka jako težak posao.

 

 

Posle 19 odigranih mečeva, Žalgiris se nalazi na šestoj poziciji na tabeli sa skorom od 11 pobeda i osam poraza, dok Crvena zvezda ima učinak od deset pobeda i devet poraza.

Meč u Kaunasu će suditi Španac Perez-Perez, Estonac Perandi i Poljak Kovalski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
BEZ SRECE NISTA

20.01.2023 21:40

A kako su dobili PARTIZAN Izgubenu UTAKMICU dobili. Partizan je 3-4 takve IZGUBIO I jos JEFTINIJE.

ZVEZDAS

20.01.2023 21:48

@BEZ SRECE NISTA - Bez srece nista

Pravi NAVIJACI

20.01.2023 21:47

I Partizan protiv ,,cigana" IZGUBIO bas DOBIJENU UTAKMICU. Sve se VRACA I placa .