VELIKO PRIZNANJE: Zvezdin igrač NAGRAĐEN za neverovatnu partiju protiv Valensije!

Autor:

Sport

07.01.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravi preporod je doživeo od kada je Duško Ivanović trener.

VELIKO PRIZNANJE: Zvezdin igrač NAGRAĐEN za neverovatnu partiju protiv Valensije!

Foto: Starsport

Nemanja Nedović i Filip Petrušev

Filip Petrušev, visoki igrač Crvene zvezde, proglašen je za najboljeg igrača 17. kola Evrolige, nakon što je odigrao maestralnu partiju u pobedi protiv Valensije.

Petrušev je u Španiji postigao 25 poena, a imao je i devet skokova, uz po jednu asistenciju i blokadu, uz 70% šuta za dva, odnosno nestvarnih 11/11 sa linije za slobodna bacanje, što mu je na kraju bilo dovoljno za indeks korisnosti od 36, što je za dva više od Augustina Rubita, koji je zauzeo drugo mesto ove nedelje.

Iako su u La Fonteti igrali bez Kampaca, Vildoze, Ivanovića i Martina, crveno-beli su stigli do ogromne pobede, kojom su ponovo na pozitivnom skoru u Evroligi, a najzaslužniji je bio upravo Petrušev, koga je najbolje pratio Nemanja Nedović.

Mladi košarkaš koji je u Beograd stigao iz ekipe Anadolu Efesa igra najbolju košarku u svojoj karijeri, pošto je na tri od prethodne četiri utakmice upisao po 20 ili više poena.

Protiv Armanija je postigao 20, zatim je Olimpijakosu ubacio 14, ali uz sjajnu rolu u drugom poluvremenu, koja je verovatno i prelomila meč, da bi Petrušev eksplodirao u poslednja dva meča. Barseloni je ubacio 24 poena, a Valensiji 25, pa je jasno da je Zvezda dobila sjajnog igrača za budućnost.

Priliku da nastavi sa sjajnim igrama imaće već u utorak, kada u Beograd stiže ekipa Reala iz Madrida, a samo dva dana kasnije je na programu duel sa Monakom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading