NESTVARNA POBEDA PANATINAIKOSA: Vilijams ponovo za trijumf, Efes na krilima Micića SRUŠIO Barselonu!

Autor:

Sport

13.01.2023

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evroliga je nastavljena sa pet novih utakmica, a pobede su ostvarile ekipe Partizana, Panatinaikosa, Efesa, Valensije i Žalgirisa.

NESTVARNA POBEDA PANATINAIKOSA: Vilijams ponovo za trijumf, Efes na krilima Micića SRUŠIO Barselonu!

Foto: Starsport

Trener Panatinaikosa Dejan Radonjić

Košarkaši Partizana su savladali Baskoniju sa 83:65 u meču 19. kola Evrolige, nakon što su u sjajnoj atmosferi u Areni potpuno demolirali špansku ekipu.

Osim ove, odigrane su još četiri utakmice, a gotovo svaka od njih je bila neizvesna.

Ekipa Valensije je slavila na gostovanju ekipi Asvela rezulatom 83:79, iako su na poluvremenu imali i 15 poena prednosti.

Do trijumfa ih je nosio Lopez-Arastegi sa 13 poena, a isto toliko je ubacio i Radebo.

Do pobede je stigao i Panatinaikos, koji je u ludoj završnici savladao ekipu Makabija sa 88:86. 

Ključan koš na meču postigao je Derik Vilijams, koji je trojkom na sedam sekundi do kraja doveo Grke u prednost. Na drugoj strani je Boldvin probao za izjednačenje, ali je promašio, pa je PAO upisao veliku pobedu.

Najefikasniji je na meču bio Paris Li sa 21 poenom, Bejkon je ubacio 29, a heroj Vilijams 17. Sa druge strane, Izraelcima nije pomogao ni Bonzi Kolson sa 29 poena, uz 14 skokova.

U velikom derbiju večeri, ekipa Efesa je u Blaugrani savladala Barselonu sa 80:75.

Vasa Micić je bio najzaslužniji za pobedu turske ekipe, pošto je upisao 17 poena, uz šest skokova i asistecnija. Isti poenterski učinak je imao i Šejn Larkin. Sa druge strane Kori Higins je takođe imao 17 poena, dok je Nikola Kalinić imao devet poena, uz po dva skoka i asistencije.

Do pobede je stigla i ekipa Žalgirisa, koja je u Milanu savladala domaću Olimpiju sa 66:61.

Kevarijus Hejs je imao 16 poena, a Šmits i Ulanovas su dodali po 13. Sa druge strane je najefikasniji bio Bili Beron, koji je ubacio 11 poena.

Sledeće kolo je na programu sledećeg četvrtka i petka, a obe srpske ekipe će gostovati. Zvezda ide na noge Žalgirisu, dok Partizan putuje u Valensiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading