KAKVO POŠTOVANJE PREMA ZVEZDI: Jedan od najboljih evropskih trenera RAZGALIO "delije" - crveno-beli su glavni favorit za TITULU!

Autor:

Sport

09.01.2023

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko priznanje za klub sa Malog Kalemegdana.

KAKVO POŠTOVANJE PREMA ZVEZDI: Jedan od najboljih evropskih trenera RAZGALIO "delije" - crveno-beli su glavni favorit za TITULU!

Foto: Starsport

KK Crvena zvezda

Pablo Laso, jedan od najboljih evropskih trenera svih vremena, koji je za 11 godina u Realu osvojio dve Evrolige i šest titula u Španiji,  dao je opširan intervju za "Izrael Hajom" i govorio o svojoj karijeri, kao i trenutnoj situaciji u Evroligi.

Laso je svoju epizodu u Realu završio u julu, kada je klub odlučio da je najbolje da proslavljeni trener više ne sedi na klupi ovog kluba, nakon što je doživeo srčani udar.

- To mi se nije svidelo, naravno, nije to bio dobar dan i sve je bilo iznenađenje. Shvatio sam da bi bilo bolje da poštujem odluku kluba ukoliko oni smatraju da je tako najbolje i zaista sam razumeo razlog zbog kog više neću biti trener Real Madrida pa sam morao da razmislim o svojoj budućnosti. Da sam pao u očaj dozvolio bih da me zauvek pamte kao trenera Real Madrida, a ja sam Pablo Laso - rekao je španski trener.

Pablo Laso tvrdi da iz Reala neće pamtiti titule, već svakodnevni rad sa igračima.

- Mnogi će odmah pomisliti na neki trofej ili šampionsku titulu, ali za mene će najlepši momenti ostati one svakodnevne aktivnosti, sam rad sa igračima i sa sjajnim stručnim štabom u takvom klubu. Biti 11 godina u Real Madridu je bolje od svake pobede - kaže Laso.

Foto: Starsport

Pablo Laso, legenda Real Madrida

I dalje nije siguran gde će nastaviti karijeru, kao i kada će se to desiti.

- Dogodiće se kada za tako nešto bude bio pravi trenutak, trener uvek živi u svom koferu. Znam da ću otići u sredinu koja me bude cenila i gde ću moći da napredujem. Ne moram da radim u Evroligi jer je trener trener i zato mi se ne dopada kada me oslovljavaju trenerom za Evroligu, a nekoga za Evrokup.

Za kraj, smatra da je Olimpijakos glavni favorit za titulu u Evroligi, ali je pohvalio i Crvenu zvezdu, koja je postala izuzetno jaka od dolaska Kampaca.

- Danas je Olimpijakos najbolji i najstabilniji klub u Evroligi, ali pogledajte kakva je sezona sve može da se promeni. Ima tu fantastičnih ekipa, pa pogledajte samo Crvenu zvezdu koju je toliko teško proceniti. Sa Fakundom Kampacom su postali neverovatno jaki - smatra bivši strateg Real Madrida.

Pablo Laso je Evroligu osvajao 2015. i 2018. godine, kada je sa Realom slavio u Beogradu. Tu priliku je imao i 2022. godine, ali su Španci poraženi u finalu od Efesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading