RAZGOROPADIO SE NA KALEMEGDANU! Petrušev: Pun sam SAMOPOUZDANJA!

Autor:

Sport

08.01.2023

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle svega što mi se dešavalo prošle sezone u Efesu, drago mi je što sam vratio samopouzdanje i što kidam, poručio je krilni igrač crveno-belih.

RAZGOROPADIO SE NA KALEMEGDANU! Petrušev: Pun sam SAMOPOUZDANJA!

Foto: Starsport

Filip Petrušev (22) se u crveno-belom dresu vratio na velika vrata na košarkašku scenu. Mladi talenat, koji je tokom prošle sezone bio totalno u zapećku u turskom Efesu kod Ergina Atamana, totalno se razgoropadio u Crvenoj zvezdi.

Takođe, pored Atamana, ni selektor Svetislav Pešić nije dao priliku srpskom krilnom centru, koji je otpao sa spiska za Evropsko prvenstvo u Berlinu, pa je mladi košarkaš.

On je ove sezone, posebno od dolaska Duška Ivanovića, pokazao sav svoj kvalitet i postao je jedan od vodećih igrača srpskog šampiona. Videlo se to i u pobedi nad Valensijom (77:75) u 17. kolu, gde je Petrušev brojao do 25 poena.

Republika

Foto: Starsport

Filip Petrušev

Srpski košarkaš istakao je da mu nije bilo lako da povrati samopouzdanje posle torture koje je preživeo u Efesu. 

Mnogo mi znači što sam uspeo da povratim samopouzdanje. Posebno ako se uzme u obzir šta mi se sve dešavalo prošle sezone. Sada sam ponovo onaj stari i želim da nastavim u ovom ritmu. Skroz sam povratio samopouzdanje i želim da kidam. Moji saigrači, ali i trener dosta su mi pomogli u tome. Svi žele da mi pomognu, da mi izađu u susret. Daju mi savete i na terenu, ali i van njega - poručio je Petrušev za "Republiku".  

Duško Ivanović glasi za veoma strogog trenera, a Petrušev je istakao da na njega pozitivno utiče rad crnogorskog trenera. 

Foto: Starsport

Duško Ivanović ponosan na Petruševa

- Svašta se pisalo, kako je strog, kako treninzi traju u nedogled, ali nije tako. Prosto ako očekujute mnogo onda morate i da radite mnogo. Posledica vrednog rada se vidi i na terenu, svi izgledamo mnogo bolje nego ranije. Očekujem da napravimo dobar rezultat u svim takmičenjima, i da odemo korak dalje u Evroligi u odnosu na prošlu sezonu - zaključio je mladi košarkaš.

Podsetimo, Filip Petrušev igra najbolji mesec u svojoj karijeri, pošto je na tri od poslednja četiri meča u Evroligi postizao po 20 ili više poena. Armaniju je ubacio tačno 20, Barseloni 24, Valensiji 25, dok je protiv Olimpijakosa ubacio 14 poena.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading