BRAĆO SRBI, IZVINITE! Italijanski "ludi genije" nas probudio iz sna, pa govorio o našoj zemlji, Daniloviću, Mihajloviću...

Autor:

Sport

03.01.2023

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đanmarko Poceko je ličnost koja vas ne može ostaviti ravnodušnim, a u razgovoru za naš portal dotakao se brojnih tema.

BRAĆO SRBI, IZVINITE! Italijanski "ludi genije" nas probudio iz sna, pa govorio o našoj zemlji, Daniloviću, Mihajloviću...

Foto: Starsport

Đanmarko Poceko

Poraz "orlova" od Italije (86:94) u osmini finala Evropskog prvenstva u Berlinu i dalje boli sve ljubitelje košarke u Srbiji!

Domaćim navijačima ni dan-danas nije jasno kako je ekipa koja je imala MVP NBA lige Nikolu Jokića i Evrolige Vasilija Micića uspela da izgubi od prosečnih "azura". Međutim, džoker Italijana na meču bio je svakako selektor Đanmarko Poceko, koji je napravio šou na terenu i ulio posebnu snagu svom timu.

Republika

Foto: Starsport

Đanmarko Poceko

 

Temperamenti Italijan, koji je tokom karijere vodio Cedevitu i nastupao u AdmiralBet ABA ligi, istakao je u intervjuu za Republiku da mu je bilo žao što je razočarao srpske navijače u Berlinu, ali i predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića.

ŽELEO SAM DA MOTIVIŠEM IGRAČE

Srbi vas pamte po zlu, zbog toga što ste nas ostavili bez plasmana u četvrtfinale na Evrobasketu. Kako se vi sećate te utakmice?

- Srbija je glasila za favorita na tom meču ako se uzme koji su igrači nastupali za "orlove". Nikola Jokić, dvostruki MVP NBA lige, bio je lider tima, pored toga, tu su bili i Vasilije Micić i ostali. Sve su to vrhunski košarkaši. Žao mi je što sam morao da ih razočaram. Posebno što sam razočarao mog prijatelja Predraga Danilovića, znam koliko bi mu značilo da Srbija uzme medalju.

Košarkaški stručnjaci smatraju da je trenutak kada ste napustili teren zbog dve tehničke tokom treće deonice i pozdravili se sa svima bio presudan za trijumf vašeg tima?

- Ja sam samo želeo da motivišem svoje igrače. Pozdravio sa sam se sa svima, želeo sam da znaju da sam uz njih iako sam morao da napustim teren. Takođe, pozdravio sam se i sa srpskim timom, to mi je bilo normalno.

Republika

Foto: Starsport

Đanmarko Poceko i Svetislav Pešić

 

Nakon meča sačekali ste srpske igrače prilikom izlaska s terena i tešili ste ih, što je sve iznenadilo?

- Kao što sam rekao, veoma cenim srpski tim i trenera. Ima tu mnogo dobrih igrača, ali i ljudi. U toj utakmici smo odneli pobedu i zbog toga sam imao tu neku ljudsku reakciju da se pozdravim i s "orlovima".

DANILOVIĆ JE BRAT NAJVEĆI

Veliki ste prijatelj s predsednikom Košarkaškog saveza Srbije iako ste veoma različiti po karakteru. Kako je došlo do tog prijateljstva?

- Znam da Danilović ne izgleda slatko, ali je veoma dobar čovek, brat najveći. Znamo se još iz perioda dok je igrao u Italiji i sad ću vam otkriti kakav je on čovek. Sećam se kad sam dobio upalu pluća i završio u bolnici, on me je prvi zvao i rekao mi je: "Ajde mrš u pi*ku materinu, šta radiš to? Ozdravi što pre". To mu nikad neću zaboraviti.

Republika

Foto: Starsport

Predrag Danilović

 

Za vas kažu da ste ludi genije, da li se slažete s tom tvrdnjom?

- Mogu da kažem da sam 100 odsto lud jer ko bi normalan s mojom visinom otišao da igra košarku. Verujem, niko. Svi su mi govorili da treniram fudbal ili neki drugi sport jer sam visok svega 1,80, ali ja sam hteo samo košarku. Ako to nije ludost, onda ne znam šta je. Takođe, daleko sam od genija.

ITALIJA ŽALI ZA SINIŠOM

Nedavno je preminuo legendarni fudbaler Siniša Mihajlović, da li vas je to iznenadilo?

- Sinišu sam poznavao površno, videli smo se nekoliko puta. Znam da je bio veoma cenjen u Italiji. Šokiralo me je kad sam video da je preminuo, znam da se dugo borio s leukemijom i mislio sam da će pobediti, veoma mi je žao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading