NIKO NIKADA KAO ON: Svet u ŠOKU - Luka Dončić odigrao jednu od NAJBOLJIH partija u ISTORIJI NBA lige! (VIDEO)

Autor:

Sport

28.12.2022

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvarnom predstavom ušao u anale najjače košarkaške lige.

NIKO NIKADA KAO ON: Svet u ŠOKU - Luka Dončić odigrao jednu od NAJBOLJIH partija u ISTORIJI NBA lige! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić

Dugo će Luka Dončić pamtiti večerašnji meč, u kom su Dalas Maveriksi savladali Njujork Nikse sa 126:121, posle spektakularne partije slovenačkog košarkaša.

Dončić je u pobedi svoje ekipe postigao neverovatnih 60 poena, uz čak 21 skok i deset asistencija, pa je postao prvi igrač koji je na jednom meču imao 60 ili više poena, uz 20 i više skokova, odnosno deset i više uspešnih dodavanja.

Slovenac je šutirao 68% posto iz igre, pošto je pogodio 21 od 31 upućenih šuteva ka košu Niksa, a uz je pogodio i osam od 11 slobodnih bacanja.

Da stvar bude bolja, upravo je Dončić na neverovatan način doveo svoju ekipu do produžetka. Gubio je Dalas tri razlike na četiri sekunde do kraja, pogodio je Luka prvo bacanje, drugo promašio, ali je lopta pripala Mevsima. Ona se nekako odbila do upravo Dončića, koji magičnim šutem pogađa dvojku i donosi svom timu izjednačenje i produžetak, a zatim i pobedu.

U NBA ligi se svake noći postavi neki rekord, odigra maestralna partija, ali je pitanje kada ćemo sledeći put videti ovakve neverovatne brojke na jednom susretu.

Ovim trijumfom, ekipa iz Dalasa je stigla do 19. pobede iz 35 odigranih mečeva, što je trenutno dovoljno za šestu poziciju na Zapadu, gde čelo tabele drže Denver Nagetsi. Do kraja ove kalendarske godine, Mevse očekuje još jedan duel kod kuće, a gostovaće im Hjuston u teksaškom derbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading