PRŠTALO NA BOSFORU: Duel srpskih reprezentativaca završen nakon DRAME i produžetaka!

Autor:

Sport

26.12.2022

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigran veliki derbi turske Superlige.

PRŠTALO NA BOSFORU: Duel srpskih reprezentativaca završen nakon DRAME i produžetaka!

Foto: Starsport

Marko Gudurić i Vasilije Micić, kao i Nikola Jokić u pozadini

Fenomenalan derbi turskog šampionata gledali smo danas. Fenerbahče je u svojoj "Ulker areni" u okršaju dva evroligaša u okviru 12. kola TBL pobedio Anadolu Efes posle produžetka rezultatom 93:90.

 

 

Plavo-žuti su na taj način prekinuli niz pet poraza u svim takmičenjima, ali nema sumnje da će trener tima Dimitris Itudis biti nezadovoljan jer je njegova ekipa krajem treće četvrtine imala čak 20 poena prednosti, a potom je bila nadomak poraza.

Najbolji u redovima pobednika bili su Džonatan Motli i Dajšon Pjer sa po 23 poena, a Pjer je imao i 9 skokova. Marko Gudurić imao je 8 poena za pobednika, baš kao i Tarik Biberović.

Fantastičnu partiju je u redovima dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope pružio Vil Klajburn – američko krilo je duel završilo sa čak 39 poena i 13 skokova, a Brajant Danston pratio ga je sa 19 poena. Šejn Larkin imao je 8 poena, kao i srpski plejmejker Vasilije Micić.

Itudisov sastav u petak gostuje Virtusu u Bolonji, a drugog januara u turskom prvenstvu igraće na strani protiv Petkima. Efes u četvrtak u EL gostuje Makabiju u Tel Avivu, a u novogodišnjoj noći dočekaće Gazijantep u "Sinan Erdem Domu".

Fenerbahče posle ove pobede ima skor 10-2 na čelu tabele, baš kao i Turk Telekom, a Anadolu Efes je na 8-4.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading