GREŠKE SA TEOM I JOKIĆEM: Gurović analizirao KRAH Srbije na Evropskom prvenstvu, a koliko mogu "Orlovi" na Mundobasketu? (ANKETA)

Autor: N. K.

Sport

30.12.2022

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumorna godina srpske reprezentacije, šta sledi?

GREŠKE SA TEOM I JOKIĆEM: Gurović analizirao KRAH Srbije na Evropskom prvenstvu, a koliko mogu "Orlovi" na Mundobasketu? (ANKETA)

Foto: ST/Nikola Mutić, Starsport

Evropsko prvenstvo je događaj koji je obeležio reprezentativnu košarku u 2022. godini, a selekcija Srbije doživela je težak neuspeh. "Orlovi" su eliminisani neočekivano rano, u osmini finala, a o razlozimaispadanja, kao i očekivanjima od predstojećeg Mundobasketa, razgovarali smo sa našim proslavljenim reprezentativcem Milanom Gurovićem.

Izabranici selektora Svetislava Pešića odigrali su perfetkno u grupnoj fazi, a iz Praga su "izašli" kao prvoplasirani sa maksimalnim učinkom - 5/5. Ipak, već na prvom stepeniku nokaut faze EP Srbija je poražena od Italije u veoma čudnom meču. "Azuri" su slavili rezultatom 94:86, na krilima fenomenalnog Marka Sipsua, koji je duel okončao sa 22 poena, uz šest ubačenih trojki.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dželat "Orlova" Marko Spisu

Italijani su raspršili snove Srba o novoj medalji, a nacija se nada podvigu na Svetskom šampionatu. "Orlovi" su na pragu overavanja vize za SP, nakon odličnih rezultata u drugom delu kvalifikacija, a Gurović je optimističan vezano za budućnost naše reprezentativne košarke.

FALIO JE TEO, JOKIĆ PREDUGO ODMARAO

Gurović je istakao da bi Srbija dosta dobila sa Milošem Teodosićem na "kecu", kao i da MVP NBA Nikola Jokić nije trebalo da toliko dugo vremena provede na klupi protiv Italije, jer je to bila utakmica "biti ili ne biti".

- Što se tiče Evropskog prvenstva, smatram da smo mogli bolje. Nekako su nas "uljuljkale" pobede u grupnoj fazi, imali smo nešto lakšu grupu, pa nas je "sačekala" raspoložena Italija u osmini finala. Njih je išao šut, mi smo promašili neke trojke, a i Nikola Jokić je predugo bio na klupi. Možda je neko od asistenata trebalo da sugeriše Pešiću da ga ranije vrati u igru, ipak je to duel nokaut faze, nema popravnog - ocenio je Gurović u razgovoru za naš portal, a potom je otkrio šta bi promenio da je on na mestu selektora.

Republika

Foto: Starsport

Dominantni Jokić morao da igra više protiv Italije

- Hipotetički, ja bih uvek pozvao Tea. Iako je u poznim igračkim godinama, značio bi na terenu, bar na nekih deset ili 15 minuta. Teodosić je lider na parketu, produžena ruka selektora, pa bi doprineo u momentima kada ne ide, kao protiv "Azura" - jasan je Milan Gurović.

Republika

Foto: Starsport

Miloš se oprostio - "Ostaće pesma i uspomena na Tea kapitena"

VEĆA ENERGIJA

Heroja pobede nad Amrikancima u Indijanapolisu smo upitali da uporedi njegovu generaciju sa aktuelnom.

- Današnji momci imaju kvalitet, većina njih su nosioci u svojim klubovima, kako u Evroligi, tako i u NBA. Mi smo, sa druge strane, tačno znali svoje uloge na terenu. Niko tu nije previše iskakao, nije nam bilo važno da li ćemo postići dva ili 20 poena. Naš lider je bio Bodiroga, umeo je da "podvikne", iako se to na prvi pogled ne vidi, upravo to bi možda doneo Teo na minulom šampionatu - poručio je nekada odlični šuter.

Republika

Foto: youtube.com/ krkipfc

Bodiroga bio lider na parketu

Za kraj, Gurović se osvrnuo na učinak Aleksandra Đorđevića, njegovog bivšeg saigrača iz Barselone, koji se od klupe nacionalnog tima oprostio petim mestom na minulom Mundobasketu u Kini 2019. godine.

- Mi smo nerealni kao nacija. Sale je osvojio tri srebra na svim velikim takmičenjima, to je gotovo maksimum u datim okolnostima. Jednostavno, on je znao kako reprezentacija "diše", izgradio je odličan odnos sa igračima i ronašao im mesto u timu. Sigurno je da je beležio odlične rezultate, ali je "platio ceh" nerealnih očekivanja - zaključio je Milan Gurović, uz konstataciju da Srbija ima odličan tim, kadar da postigne podvig na SP.

Republika

Foto: Starsport

Vanserijski rezultati sa "Orlovima" - Sale Đorđević

Podsetimo da je Svetsko prvenstvo na programu od 25. avgusta do 10. septembra, zajednički će ga organizovati Indonezija, Japan i Filipini, a reprezentacija Srbije ima učinak od 7-3 na dva kola pre kraja kvalifikacija i nalazi se blizu plasmana. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading