STRANCI U REPREZENTACIJI SRBIJE? Pešić OPLEO po Španiji i bivšem ZVEZDAŠU (FOTO)

Autor:

Sport

25.12.2022

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kari izneo svoje mišljenje.

STRANCI U REPREZENTACIJI SRBIJE? Pešić OPLEO po Španiji i bivšem ZVEZDAŠU (FOTO)

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić dotakao se teme stranaca u reprezentaciji u intervjuu za "Maksbet sport".

- To je tema za medije, ali prvo treba da se srpska košarka postavi na pravom koloseku. Ja kažem ne stranci, nego stranac. Tema srpske košarke nije da li nam treba stranac, to nije tema u smislu kada se ozbiljno govori kako dalje u srpskoj košarci. Tema je da Kvalitetna liga Srbije nije profesionalna liga, da nijedan klub Prve lige osim velikih iz ABA lige, nema nijednog profesionalnog trenera za rad sa mladima. To je tema, a da li će biti ili neće stranac - rekao je Pešić.

Selektor reprezentacije Srbije dao je primer Amerikanca Lorenca Brauna, koji je predvodio Španiju do titule prvaka Evrope.

Republika

Foto: FIBA

Lorenco Braun

 

- Svi ste pitali šta će nama stranac. A dođe ovaj u Španiju, gde je najkvalitetnija liga posle NBA, tamo je najbolji igrač bio bek koji je Amerikanac i nikakvih diskusija nije bilo da li je trebalo da bude ili nije. Za javnost je važno da li si pobedio ili ne, a za nas je važno kako stići do te pobede. Ovo što sam uzeo da budem trener, meni lično i ne treba više toliko, ali imam obavezu i osećaj obaveze da bih mogao da pomognem da se naša košarka vrati na normalan kolosek, sa medaljama ili bez njih. Ekspresnim putem se daju pasoši američkim igračima koji su bili tu nekoliko meseci i kada dođe Kup Radivoja Koraća Zvezda i Partizan podnesu zahtev za američkog igrača i on postane Srbin. Nije to put - kazao je Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading