ŽOC JE URADIO PRAVU STVAR: Najavio je mlad tim, ali je smešno da su očekivano drugi ili treći

Autor:

Sport

19.12.2022

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz koji ne boli.

ŽOC JE URADIO PRAVU STVAR: Najavio je mlad tim, ali je smešno da su očekivano drugi ili treći

Foto: Starsport

Željko Obradović

Trener FMP Meridiana Nenad Stefanović je izneo utiske na konferenciji za medije nakon poraza od Partizana u 11. kolu Admiral bet ABA lige rezultatom 90:86 (21:17, 24:18, 28:12, 17:39).

Republika

Foto: Starsport

Trener FMP Meridiana Nenad Stefanović

 

- Čestitke Partizanu na više nego zasluženoj pobedi. Drago mi je što smo na kraju uspeli da začinimo utakmicu, kao i svaki put sa njima i što smo pokazali karakter. Ne znam ni koliko je bio najveći minus, 27 mi je ostalo u glavi. To što smo pokazali kakaretr nije iznenađenje, to ovaj tim ima i to je u redu. Nije u redu način na koji smo igrali dobar deo utakmice. Otvaranje sam očekivao da bude slabije, vratili smo se dobrom defanzivnom stabilnošču krajem prve četvrtine, ali nismo na odgovarajući način igrali danas, kako smatram da bi trebalo. To je velika lekcija za nas.

FMP Meridian posle 11 utakmica ima učinak 8-3, dok su crno-beli na 9-2. Mladi trener je prokomentarisao navode da se od njegovog tima očekivao ovakav učinak.

- Drago mi je što je kolega Obradović najavio nas kao mlad tim i to zaista jeste tako. Drugi ili treći u ligu po proseku godina. Naravno, ima i iskusnih igrača, ali objektivno, malo mi je smešno da smo očekivano drugi ili treći na tabeli, Ima dosta timova koji su po sastavu bolji od nas. Uz dobar rad ovih momaka i posvećenost svih u klubu, uspeli smo zasad da ponovimo rezultat od prošle godine. Možda nas je malo i to sputalo. Nije realno da s Partizanom igramo egal utakmicu, ali takva slika se napravila. Pokazali su više od nas u većem delu susreta, čestitke momcima na pokazanom karakteru.

Tim iz Železnika je gubio i 27 razlike, sve do poslednje deonice igrao jednu od slabijih utakmica u sezoni, dok je i Trent Frejzer pružio jednu od lošijih partija.

- Desilo se to da je protiv nas evroligaška ekipa. Sa Crvenom zvezdom smo igrali dok su bili u lošem momentu, tako da smo dosta dobro izgledali protiv njhh 40 minuta, bolje nego danas. Evroligaški tim, tela, atletika... Nešto sa čime se dosad nismo susretli. Pojedini igrači igraju možda bolje nego što se očekivalo, kao Frejzer. Ljudi treba da razumeju da je on ruki i da je stigao pre četiri meseca iz Amerike. Znamo koliko ih je došlo i posle dva meseca se vratilo kući, i više se nije nikada vratilo u Evropu. Partizan je dobro spremio utakmicu, znali su šta žele, mi to nismo prepozunali na vreme, odreagovali, ako naučimo lekciju, to je u redu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading