"ZVEZDA JE DOBAR RIVAL ZA NAS": Možemo da uništimo njen sistem!

Autor:

Sport

13.12.2022

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se pred duel u Beogradu.

"ZVEZDA JE DOBAR RIVAL ZA NAS": Možemo da uništimo njen sistem!

Foto: Starsport

KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde u utorak uveče dočekuju ekipu Žalgirisa u hali Pionir u okviru 13. kola Evrolige.

Trener litvanskog velikana Kazis Maksvitis nahvalio je crveno-bele pred gostovanje njegovog tima u glavnom gradu Srbije.

 

 

On ističe kako je Crvena zvezda sa novim trenerom dobila i novo samopouzdanje.

- Crvena zvezda je dobila poslednjih pet mečeva u Evroligi. Promena trenera im je donela samopouzdanje, čvrstinu i uspeh. U ovom trenutku igraju mnogo agresivnije nego na početku sezone. Sigurno će biti nezgodno igrati u ‘Pioniru’ ako znamo kakav ambijent nas čeka. Idemo teškom protivniku na noge, a usput smo i ranjeni.

Litvanac smatra i to kako je sa Ivanovićem došlo do promene u disciplini.

- Iz onoga što sam ja čuo, doneo je veću disciplinu i povećao je timsko samopouzdanje. U Evroligi nije potrebno previše da se stvari promene. Jedna važna pobeda i tim dobije krila. Kada se radi o Crvenoj zvezdi, igraju agresivno i konstantno menjaju odbranu. Takođe, imaju igrače koji mogu izvršiti pritisak na loptu. U napadu se dosta stvari vrti oko Luke Vildose i Bena Bentila. Naravno, tu su i neki drugi igrači. Nemanju Nedovića svi mi dobro poznajemo, međutim u sastavu Zvezde je nekolicina domaćih košarkaša koji doprinose timu.

Maskvitis ističe da je Zvezda dobar rival za njegov tim.

 

 

- Crvena zvezda je dobar protivnik za nas jer mi volimo igrati protiv ekipa koje imaju jasan sistem. U tom slučaju, možemo uništiti njihov sistem. Ne plašimo se da igramo fizičku košarku, ali smo često kažnjeni od protivničkih ‘snajperista’ koji imaju veliki kvalitet u šutu. Pitanje je samo koliko ćemo snage imati i kako ćemo se prilagoditi na igranje u takvom okruženju.

Svestan je da u Beogradu nije lako igrati.

- Nećemo dozvoliti da nas provokacije ometu, mi samo igramo košarku. Uvek je nezgodno igrati u Beogradu, to je svima poznato. Dobro je što smo imali već takve utakmice ove sezone protiv Partizana i Makabija, tako da se nadam kako nas publika neće ometi.

Žalgirisu je ove sezone mnogo puta sporo otvorio utakmicu, pa u nastavku zaigrao mnogo bolje.

- Situacija je neprijatna kada se stalno ponavlja. Veoma često dozvoljavamo protivniku dvocifrenu prednost na početku i tek onda krećemo igrati. Želimo izbeći to ovaj put i učinićemo sve što možemo da se ne desi isto u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading