SRAMOTA! Ubici Marka Ivkovića Jagode SMANJENA kazna!

Autor:

Sport

07.12.2022

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije bilo očekivano!

SRAMOTA! Ubici Marka Ivkovića Jagode SMANJENA kazna!

Foto: Starsport

Marko Ivković Jagoda

Velika sramota turskog pravosuđa prema tragično nastradalom navijaču Crvene zvezde, Marku Ivkoviću Jagodi.

Kako javljaju turski mediji, Kadri Aktaš, koji je bio osuđen na 25 godina zatvorske kazne zbog ubistva Marka Ivkovića, dobio je novu presudu.

Kazna mu je smanjena 15 godina, na osnovu povreda koje je zadobio u incidentu pred utakmicu Evrolige između Galatasaraja i Zvezde u Evroligi, 21. novembra 2014. godine. Na novom saslušanju je najpre osuđen na 18 godina, ali je potom kazna smanjena za tri godine.

Republika

Foto: Starsport

Marko Ivković Jagoda

Saslušanju je prisustvovao i osuđeni Aktaš sa svojim advokatima, a odbrana je čak tražila da njihov klijent odmah bude pušten iz zatvora jer je odležao osam godina.

- Iako je Srbima bilo zabranjeno da dođu na meč, došli su autobusima, sa oštricama u rukama. To su videla i stručna lica. Klijent je odreagovao u samoodbrani i bio zatvoren u kaznenoj ustanovi. Odležao je svoje, zahtevamo njegovo otpuštanje - istakli su advokati Ivkovićevog ubice.

Reč je dobio i Kadri Aktaš.

- Proveo sam u zatvoru osam godina. Napala su me tri-četiri čoveka. Imao sam džepni nož u ruci. Želeo sam da ga ubodem u nogu dok sam ležao na zemlji. Sećam se da sam zamahnuo nožem prema žrtvi. Zubi su mi bili polomljen. Moje dete je išlo u četvrti razred osnove škole tada, a sada već studira na univerzitetu. Rekao sam porodici da želim da ih vidim i zahtevam da budem otpušten - rekao je Aktaš.

Samo smanjenje kazne dovoljna je sramota za sebe, a zahtevanje oslobađanja posle osam odležanih godina za dokazano ubistvo je bezobrazluk. Marko Ivković izgubio je život kada su ga napali navijači Galatasaraja pred evroligški meč protiv Crvene zvezde 2014. godine, a "Delije" godinama ne dozvoljavaju da njihov saborac padne u zaborav.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading