DRAMA PRIPALA SLOVENCU: Dončić bolji od Jokića u TRILER završnici, Srbin TRAGIČAR! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

07.12.2022

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiv duel MVP kandidata.

DRAMA PRIPALA SLOVENCU: Dončić bolji od Jokića u TRILER završnici, Srbin TRAGIČAR! (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Denver - Dalas

Košarkaši Dalasa uspeli su da slave protiv Denvera u gostima (116:115) u meču koji nije bio za one sa slabim srcem.

Sve oči javnosti bile su uprte u Nikolu Jokića i Luku Dončića.

 

 

Jokić je na terenu proveo 34 minuta, i za to vreme je šutirao 7-13 iz igre (0-3 za tri poena) i 5-6 sa linije slobodnih bacanja, a utakmicu je završio sa 19 postignutih poena, 8 skokova i 8 asistencija. Najbolji na drugoj strani bio je MVP kandidat Luka Dončić, koji je ostvario novi tripl-dabl, sa 22 poena, 10 skokova i 12 asistencija.

Timovi su igrali u serijama, te su se smenjivali u vođstvu i bilo je jasno da će se ući u triler završnicu. Dalas je na četiri minuta pre kraja imao dvocifrenu prednost, ali je Denver to stigao i krenula je drama. Finli-Smit je pogodio trojku u završnici, Jokić je promašio veoma važno slobodno bacanje i može se reći da je tragičar ovog meča, jer se posle penal finiša, radovala ekipa Dalasa.

Najbolji akter meča bio je Tim Hardavej iz Dalasa sa 29 poena, a uz Dončića koji je, kao što smo već napisali, imao tripl-dabl, istakao se i Finli-Smit sa 19 poena.

U poraženom timu bolji od ostalih bili su Gordon sa 27 poena, Hajland ih je imao 20, a Jokić, kao što smo naveli, 19, uz po osam skokova i asistencija.

Odigrana su još dva meča u kojima je Majami, našeg Nikole Jovića (pet poena, jedan skok za devet minuta na terenu) poražen od Detroita (116:96), a Klivlend je savladao Los Anđeles Lejkerse koji su imali katastrofalno šutersko veče i promašili 30 trojki (116:102).

Klivlend - LA Lejkers 116:102

/Mičel 42 - Džejms 21/

Majami - Detroit 96:116

/Hiro 31 - Bogdanović 34/

Denver - Dalas 115:116

/Gordon 27 - Hardavej 29/

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading