BOMBA NA MALOM KALEMEGDANU: Crvena zvezda želi BRUTALNOG plejmejkera?

Autor:

Sport

06.12.2022

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajne vesti za navijače kluba sa Malog Kalemegdana.

BOMBA NA MALOM KALEMEGDANU: Crvena zvezda želi BRUTALNOG plejmejkera?

Foto: Starsport

KK Crvena zvezda

Crvena zvezda traži zamenu za povređenog Nikolu Ivanovića, a beogradski tim je navodno kontaktirao Fakunda Kampaca, prenosi "Sportski žurnal".

Bivši plej Mursije, Real Madrida, Denver Nagetsa i Dalas Maveriksa, sa kojima se nedavno razišao, nalazi se na meti ekipe koju sa klupe predvodi Duško Ivanović, ali će konkurenciju imati u brojnim drugim evroligaškim ekipama, između ostalih Real Madrida, Armanija, Virtusa i Fenerbahečea.

- Deluje kao san, nešto što ni u najluđoj mašti najeuforičniji Zvezdin navijač ne bi mogao da zamisli. Ali, zar nije tako delovao i dolazak Luke Vildose, pa i Duška Ivanovića - piše beogradski sportski dnevnik.

Foto: Tanjug/AP

Fakundo Kampaco u dresu Denvera

Španski mediji prenose da mu je Real ponudio 1,6 miliona po sezoni, ali Argentinac okleva da prihvati ponudu iz Madrida zbog visokog poreza i otkupne klauzule za NBA ligu koju još nije platio.

Ukoliko bi potpisao za neki drugi evroligaški klub i u njemu dobio najmanje pet plata, onda bi u slučaju povratka u Španiju došao kao stranac, pa bi tada porez bio mnogo manji, svega 22%, odnosno 350.000 evra godišnje.

"Marka" je nedavno pisala da bi Kampaco odmah potpisao ugovor sa Realom, ukoliko bi se klub odrekao duga, ali to trenutno nije slučaj zbog opterećenog budžeta madridskog velikana.

Kampaco je ove sezone odigrao samo osam utakmica u NBA ligi i prosečno beležio nešto više od poena i asistencije za preko šest minuta po meču, dok je prethodne sezone u dresu Denvera imao prosek od pet poena i tri i po asistencije na 65 utakmica.

Crvena zvezda se trenutno nalazi u velikoj seriji pobeda, pošto je vezal četiri trijumfa u Evroligi i tri u ABA ligi, od kad je ekipu preuzeo Duško Ivanović. Naredni meč ih čeka u četvrtak, a protivnik će biti ekipa Partizana, u okviru 12. kola najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading