DONČIĆ NE MOŽE SVE SAM: Slovenac BRILJIRAO, Bogdanović SLAVIO! (VIDEO)

Autor:

Sport

02.12.2022

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz Dalasa i pored sjajne igre Luke.

DONČIĆ NE MOŽE SVE SAM: Slovenac BRILJIRAO, Bogdanović SLAVIO! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić na meču Detroit - Dalas

U noći između četvrtka i petka odigrana je samo jedna utakmica u najkvalitetnijoj ligi planete.

Detroit Pistonsi savladali su Dalas Maverikse posle produžetka rezultatom 131:125, a meč su obeležili košarkaši sa ovih prostora - Bojan Bogdanović i Luka Dončić.

Hrvatski internacionalac, Bogdanović, utakmicu je završio sa 30 poena i po četiri skoka i asistencije, a za tri je šutirao nestvarnih pet od šest. Sa druge strane, Slovenac Dončić ponovo je odigrao MVP utakmicu, imao 35 poena, deset asistencija i pet skokova, ali sam nije uspeo da sruši raspoložene Pistonse.

 

Uz njega, jedini su raspoloženi bili još Hardavej sa 26 i Vud sa 25 poena, dok su ostali košarkaši Maveriksa totalno podbacili. U pobedničkom timu uz Bojana Bogdanovića istakli su se i Hejs sa 22 i Bagli sa 19 poena. 

Ofanzivno veoma inspirisani timovi od starta su ušli u susret otvoreno, a razlika dugo nije iznosila više od dva poseda. U trećoj četvrtini Pistonsi su uspeli da staknu dvocifrenu prednost koju su uz oscilacije očuvali do završnice poslednje četvrtine. Poslednja dva minuta igre Dalas je dočekao sa osam poena zaostatka, ali serijom 8:0 uspeo je da odvede susret u produžetke.

Tokom dodatnih pet minuta posebno inspirisan bio je Kilijan Hejs koji je sa osam poena prelomio utakmicu, a sve dileme definitivno je otklonio sa dve vezane trojke.

Dalas je u prethodnom kolu savladavši Golden Stejt nagovestio buđenje prekinuvši niz od četiri poraza, međutim uz novu packu stigao je do učinka od 10 pobeda i 11 poraza. Istovremeno, Detroit je stigao do tek šeste pobede u 24 kola.

Maverikse već sutra očekuje gostovanje Njujork Niksima, a Pistonsi će ponovo na teren u nedelju uveče kada im je gost Memfis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading