PARTIZAN OD SJAJA DO OČAJA U KATALONIJI: Anđušić uzalud rešetao, Barsa se RAZGOROPADILA i slavila u "Blaugrani"! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.11.2022

19:44 >> 22:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana doživeli su peti evroligaški poraz.

PARTIZAN OD SJAJA DO OČAJA U KATALONIJI: Anđušić uzalud rešetao, Barsa se RAZGOROPADILA i slavila u "Blaugrani"! (VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen/KK Partizan Mozzart Bet

Detalj sa meča Barselona - Partizan

Partizan je u 9. kolu elitnog takmičenja izgubio od Barselone u Kataloniji rezultatom 79:68.

ZVEZDA U DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI SRUŠILA ALBU: Crveno-beli posle produžetka slavili u Berlinu

Crno-beli su se dobro držali do sredine drugog kvartala, ali je onda domaćin znatno popravio igru u odbrani, a kada je stekao dvocifrenu razliku više je nije ispuštao do kraja susreta.

Sjajan meč odigrao je Danilo Anđušić, koji je postigao 21 poen u drugom poluvremenu, ali nije imao pravu pomoć saigrača. Kod gostiju je dvocifren bio samo još Naneli sa deset, a Katalonce su predvodili Laprovitola sa 13, odnosno Satoranski sa 11 koševa.

Partizan će naredni meč odigrati već za dva dana u Madridu protiv Reala, dok će Barselona sa skorom 6-3 u petak dočekati Baskoniju.

Tok duela mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Barselona - Partizan 79:68 (17:21, 22:11, 25:17, 15:19)

Kraj meča - poraz Partizana od Barselone!

 

 

40. minut - Brodzijanski je postigao poslednji koš na susretu, smanjio je razliku na 11 poena - 79:68.

39. minut - Barsa se malo opustila u finišu, Smailagić je pogodio šut van linije 6,75 za 74:66, ali čini se da nema vremena da igrači Partizana završnicu učine neizvesnom.

37. minut - Trojka Kjurika za 72:58 verovatno je rešila pitanje pobednika, ni 18 poena Anđušića nisu vratila crno-bele u igru, Žocovi izabranici pred porazom u "Blaugrani".

35. minut - Treći pogodak sa distance Anđušića, ukupno 16. poen, Abrines je potom promašio otvorenu trojku, ali je na semaforu ubedljivih 69:55.

33. minut - Popravio je Partizan igru u odbrani, ali ne deluje sposobno da nekom ozbiljnijom serijom ugrosi visoko vođstvo španskog predstavnika koje iznosi 17 koševa (69:52).

31. minut - Prva trojka Brodzijanskog u Evroligi u 28. godini života, ali uzvratio je Abrines istom merom - 67:52.

Barselona sa ogromnih 64:49 ulazi u poslednju deonicu!

 

 

30. minut - Jedino je Veseli poentirao u završnici treće četvrtine - velika prednost Barse!

29. minut - Anđušić je za kratko vreme sakupio 13 poena, Litvanac je uzeo minut odmora pri rezultatu 61:49. Veseli je promašio oba penala, ali Papapetru nije uhvatio skok. Srećom, Katalonci slabo izvode penale (Higins sada jedadn od dva), pa razlika nije veća od "plus 13" - 62:49!

27. minut - Rasplamsala se borba u "Blaugrani", ali igra se u ritmu koji više odgovara četi Šarasa Jasikevičijusa. Partizan ne može da parira Barseloni u skoku, Laprovitola se razigrao - 59:44. 

 

 

25. minut - Danilo Anđušić je prvi put zaigrao tek u trećoj deonici i ekspresno je pogodio dve trojke (47:40), međutim raspoloženi Satoranski ne dozvoljava Partizanu da uhvati priključak - 50:40.

23. minut - Katalonski velikan je došao do prve dvocifrene razlike, na krilima Srbina, a Obradović je uzeo tajm-aut na 43:32. Lesor je onda pronašao put do koša Barse, a Turčin Šanli ne greši - 45:34!

21. minut - Istekao je prvi napad crno-belih u drugom poluvremenu, Kalinić je povisio rezultat na 41:32.

Preokret Barselone koja je na veliki odmor otišla vođstvom rezultatom 39:32!

Džejms Naneli je jedini dvocifren košarkaš u oba tabora sa deset poena, dok su Ledej i Satoranski postigli po osam.

 

20. minut - Tehnička Obradovića, pa zakucavanje češkog plejmejkera, a onda je Lesor ublažio očajan utisak koji je gost ostavio u drugom kvartalu - 39:32.

19. minut - Niz promašenih šuteva "Parnog valjka" kumovao je zaostatku od šest poena, Šanli je kompletirao seriju domaćina od 7:0 za 36:30.

17. minut - Partizan "živi" od penala, Naneli ih je dao tri za 30:29, ali je Da Silva sa tri koša doneo preokret - 32:30.

15. minut - Barsa je napravila seriju od 6:0 vrednu izjednačenja (23:23). Žoc je uzeo minut odmora, a startni krilni centar Partizana je iznudio i pogodio dva slobodna bacanja - 23:25. Međutim, Katalonci su počeli da pogađaju trojke, najpre Abrines, a potom i Higins za 29:27.

13. minut - Jokubaitis je poentirao za 19:23, crno-beli su propustili tri vezana napada, ali nije stigla kazna od Veselog koji je bio neprecizan sa poludistance.

11. minut - Ledej je "izradio" Da Silvu na niskom postu (23:17), a zatim je Smailagić promašio zakucavanje. Ostalo je "plus šest" za gostujući sastav...

Partizan vodi sa 21:17 na kraju prve deonice!

 

 

 

10. minut - Partizanov Australijanac i Panter su pogodili po dva slobodna bacanja (19:15), izabranici trenera Željka Obradovića odigrali su perfektno u odbrani u finišu prvog kvartala, Ledej je zakucao u kontri čime je naterao Šarunasa Jasikevičijusa da zatraži tajm-aut pri rezultatu 21:15 u korist srpskog predstavnika.

 

 

9. minut - Prvi poeni Egzuma za vođstvo crno-belih (15:13), već u sledećem napadu poravnao je Satoranski, a onda ga je majstorski "izbacio" Panter, pa je Čeh bio prinuđen da faulira kapitena Partizana.

7. minut - Promašaj Egzuma kaznio je reprezentativac Slovenije, doduše polovičnim izvođenjem penala (11:9), a Naneli je još jednom izjednačio rezultat na 11:11. Kalinić je dobro otvorio utakmicu, Srbin je drugi put večeras poentirao za 13:11.

5. minut - Tobi je pogodio van linije 6,75 (10:7), a odgovorio je Naneli smanjivši zaostatak Partizana na 10:9.

3. minut - Domaćin je trojkom Kalinića poveo rezultatom 5:4, nadovezao se Laprovitola za 7:4, bolji početak Barselone.

1. minut - Barselona je propustila prvi napad, Naneli je ukrao loptu, a onda je Madar poentirao sa poludistance - 0:2!

 

 

Uskoro počinje meč

 

 

 

 

Partizan je pred tri izuzetno teške utakmice, pošto će nakon gostovanja Barsi igrati sa Real Madridom, pa sa Crvenom zvezdom. Crno-beli su na osam susreta upisali polovičan učinak, dok je Barselona na 5-3.

"Parni valjak" je na Pirineje stigao osokoljen trijumfom nad Makabijem u grotlu "Štark arene", a potom je savladao i Split u Admiralbet Aba ligi.

Što se tiče Katalonaca, oni su uzdrmani zbog dva vezana poraza (Efes, Huventud), a tim je sigurno dodatno poremetio sukob trenera Šarunasa Jasikevičijusa i srpskog reprezentativca Nikole Kalinića, koji se odigrao tokom duela u Istanbulu.

Barselona važi za favorita na večerašnjoj utakmici, čiji početak je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

 

 

Meču je prethodila velika kontroverza oko zabrane "Grobarima" da uđu u halu, oko čega se detaljnije možete informisati OVDE, a tim povodom se oglasio i klub iz Humske.

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
VALJAK KAO ANALITICAR

22.11.2022 22:57

MI SMO BARS U RAZIGRALI JER NEMAMO PLEJA. NEMAMO TECAN NAPAD. DAJTE BRE PLEJA ZA OZBILJNU KOSARKU. KOJI CRNI AVRAMOVIC I PAPAPETRU OBOJICI SE ZAHVALITI. ONI NISU IGRACI ZA VELIKA DELA. SLABI SU NAROCITO AVRAMOVIC. LOS JE !