GROTLO ARENE PROGUTALO IZRAELCE: Partizan na krilima Grobara SRUŠIO moćni Makabi!

Autor:

Sport

18.11.2022

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Parni valjak samleo Ponos Izraela.

GROTLO ARENE PROGUTALO IZRAELCE: Partizan na krilima Grobara SRUŠIO moćni Makabi!

Foto: Starsport

Lorenco Braun i Dante Egzum

Košarkaši Partizana stigli su do četvrte pobede u Evroligi ove sezone. Crno-beli su u paklu Štark arene savladali Makabi Tel Aviv sa 96:88

Parni valjak sada ima skor 4-4, baš kao i njegov večerašnji rival iz Izraela.

U ovom meču posle dužeg vremena zaigrali su Dante Egzum i Alen Smailagić i imali veliki doprinos u trijumfu Partizana.

Partizan je dosta loše započeo ovaj susret, pa je Makabi veoma brzo stigao do vođstva od 6:0. Željko Obradović je odmah reagovao tajm-autom. 

Uspeo je Partizan da se izdigne posle minuta odmora, Ledej je odmah pogodio za tri poena i uskoro je bilo 7:0. Ipak, u tim trenucima raspucali su se i jedni i drugi, ali više gostujući igrači.

Makabi je nekoliko puta pretio da se odvoji, ali je u tim trenucima povratnik Alen Smailagić odigrao sjajnu loru, ekspresno je postigao devet brzih poena i nekoliko skokova, a za to vreme odmorio se Matijas Lesor.

 

 

Nesportski faul je potom napravio Danilo Anđušić, što je malo izbacilo Partizan iz ritma. Vejd Boldvin, Darun Hilijard, Bonzi Kolson i Aleks Pojtres su koristili to, dok je na drugoj strani dominirao Dante Egzum, koji je bio najzaslužniji za to što je Parni valjak posle 20 minuta imao samo poen minusa, 49:50.

Igralo se koš za koš na početku trećeg kvartala, a do tada sjajni Egzum je onda napravio dve uzastopne izgubljene lopte, pa se Makabi odlepio na 66:59.

Egzum se ubrzo probudio, a potom je Džejms Naneli postigao trojku za zemljotres u Areni i 66:66 na semaforu.

U finišu deoncie je Partizan preko Matijasa Lesora sa linije za slobodna bacanja dolazi do 69:68 i prvog vođstva na utakmici!

Savršeno je Partizan započeo četvrti, poslednji period. Jam Madar i Kevin Panters u postigli trojke, ali je Bonzi Kolson sa nekoliko vezanih poena odgovorio, pa je nakon kolege tajm-autom morao da reaguje i Željko Obradović.

Makabi je ponovo probao zonskom odbranom, ali je nezaustavljivi Egzum takvu postavku sjajno razbijao, a ključan trenutak utakmice dogodio se kada je Australijanac ukrao živu loptu Braunu, a potom uposlio Zeka Ledeja za monstruozni zakucavanje i velikih 79:72 za Partizan.

Ovu veliku prednost je stekla petorka bez centra, a zadržala je petorka bez pravog pleja. Na kraju su crno-beli posle velike drame u fantastičnom meču u prepunoj beogradskoj Areni pobedili Makabi sa 96:88 i došli do skora 4-4.

Zek Ledej i Dante Egzum bili su najbolji u Partizanu sa 21 poenom, Matijas Lesor je bio sjajan sa 16 poena i osam skokova, Kevin Panter ih je dodao 13, dok je Alen Smailagić za kratko vreme sakupio devet poena.

U redovima Makabija, 23 poen je imao Vejd Boldvin, 17 Bonzi Kolson, 16 Aleks Pojtres, a 14 Darun Hilijard.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

PARTIZAN - MAKABI 96:88 (22:26, 27:24, 20:19)

IV ČETVRTINA

10. minut - Težak šut i koš Hilijarda, Ledej promašuje trojku, a potom i Lesor posle skoka neprecizan. Kolson posle skoka u napadu pogađa poene. Ledej prekida seriju Makabija. Još jedan sumnjiv faul dosuđuju arbitri, Pojtres na liniji penala, promašuje prvo, a zatim pogađa drugo bacvanje. Lesor ispravlja promašaj Pantera. Kolson nije pogodio za tri. Lesor je izborio novi napad, Egzum u nastavku ide na liniju penala i pogađa oba slobodna bacanja. Boldvin lako zakucava. Novi skok Lesora, pa kucanje Ledeja. Boldvin za kraja ubacuje dva penala, Tajm-aut Obradović.

7. minut - Lesor zakucava pored Brauna. Greši Makabi, ponovo je Kolson nagazio istu onu liniju kao u trećoj četvrtini. Egzum je ostao sam i pogodio za tri. Težak šut uzima i pogađa Kolson. Četvrti faul Hilijarda. Čelndž Željka Obradovića, smatra da je ovo bio nesportski faul. Sudije ostaju pri svojoj odluci. Panter nije pogodio za tri. Sjajna odbrana Ledeja nad Kolsonom, koji promašuje iz nemoguće pozicije. Dva penala ima Zek Ledej i pogađa oba. 88:79.

5. minut - Zicer promašuje Boldvin, a onda Papapetru blokadom zaustavljka Pojtresa. Nije pogodio Naneli, ali jeste Kolson za tri. Panter flouterom postiže nove poene. Sorkin pogađa uz faul Pantera, koji je samo stajao pored njega. Nije pogodio dodatni penal. 81:77.

3. minut - Sada trojka i Kevina Pantera, tajm-aut Kataš. Kolson prekida seriju crno-belih od 8:0. Egzum nije uspeo, blokada Sorkina, pa novi poeni Kolsona. Tajm-aut Obradović. Kakvi potezi i poeni Egzuma, 16 poena ima Australijanac i bivši peti pik NBA drafta. Ledej hvata skok posle promašaja za tri Braun Lorenca. Panter nije pogodio iz teške pozicije za dva. Krade živu loptu Egzum, a pootom dodaje do Ledeja koji monstruozno zakucava. 79:72.

1. minut - Krenuo je poslednji period. Trojka Jama Madara. Kolson nije pogodio trojku, a potom ni Sorkin nije uspeo da ispravi.  Oded. 72:68.

III ČETVRTINA

10. minut - Egzum ide do kraja i poentira. Neverovatan faul sada sviran Ledeju, koji je živu loptu uzeo Sorkinu. Potpuno neverovatno šta rade sudije. Trojka Džejmsa Nanelija, erupcija u Areni i nerešeno. Tajm-aut Makabi. Boldvina faulira Lesora (1. faul), Vejn pogađa oba penala. Silazna putanja i poeni Nanelija. Čelendž je tražio Kataš i sudije su promenile odluku, zaista neverovatno. Odbranio se Partizan, ponovo sudije nisu videle korake Makabija. Ledej ide na liniju penala, promašuje prvo, a pogađa drugo. Konačno jedna dobra odluka sudija. Lesor fauliran, pogađa prvo, a potom uz malo sreće i drugo bacanje slobodno. Odbranio se Partizan, vodi posle 30 minuta 69:68.

7. minut - Nije mogao Panter ovo da pogodi. Gubi loptu Makabi potom, srećom. TV tajm.aut. Nije uspeo Partizan da poentira. Odbranio se Partizan, pa Panter promašuje trojku. Zato Lorenco Braun pogađa za tri, tajm-aut Željko Obradović. Dva bacanja za Ledeja, Amerikanac pogađa oba slobodna. Nagazio je liniju Bonzi Kolson III, posed za Partizan. 61:66.

5. minut - Dobra odbrana Partizana pukla je u poslednjim trenucima napada Makabija, što je Pojtres iskoristio da ubacui nove poene. Anđušić ide na liniju penala i pogađa oba penala. Odbranio se Partizan. Panter u svom stilu za dva. Nije uspeo Partizan da povede. Šta rade sudije, koš faul Boldvina, a potom pogađa i bacanje...59:63.

Republika

Foto: Starsport

Duel Pojtresa i Papaetrua

3. minut - Lep pogodak Ledeja, u njegovom stilu. Sorkin pravi korake i postiže poene. Gubi loptu Egzum. Hilijard konačno promašuje trojku. Pojtres poentira posle greške Partizana. Panter lepo probija i poentira. 55:58.

1. minut - Krenulo je drugo poluvreme. Ostao je sam Sorkin i pogodio uz zvuk sirene za dva. Lesor promašuje zicer, ali se ispravlja, sve ovo nakon promašene trojke Anđušića. Laki poeni Brauna. 51:54.

II ČETVRTINA

10. minut - Sjajni Egzum, nezaustavljiv. Tajm-aut Odeda Ktaša. Neverovatan pogodak Boldvina, 14 poena ima. Dva slobodna bacanja za Egzuma, Australijanac pogađa oba. Odbranio se Partizan, a onda gubi loptu Lesor. Ispravlja grešku Francu brutalnom blokadom. Fauliran je sada Lesor, a potom pogađa oba. Pojtres se nekako snašao i pogodio. Sjajni Lesor se divno snašao i pogodio. Tajm-aut Kataš. Odbranio se Partizan, Makabi na poluvremenu vodi 50:49.

7. minut - Treća trojka Hilijarda. Težak i važan pogodak Dantea Egzuma. Četvrta trojka Hilijarda. Precizan sa poludistance Alen Smailagić. Boldvin uzvraća. Novi poeni Smailagića posle skoka u napadu. 41:46.

 

 

5. minut - Snažno zakucavanje Pojtresa. Sjajni Egzum prodire do kraja i poentira. Nesportski faul Danil Anđušiča, nikome nije jasno zbog čega. Pojtres pogađa oba slobodna bacanja. Hilijard ubacuje trojku. Prvi poeni Alena Smailagića posle povratka. Pogodak uz faul Boldvina, a potom i pogodak sa penala. Smailagić skače u napadu, pa pogađa uz faul, a zatim i dodatni penal uspeva da ubaci. 35:38.

3. minut - Kevin Panter fauliran pri šutu, 2/2 sa penala. Lako ispala odbrana Partizana, Sorkin zakucava. Panter u svom stilu pogađa sa distance. Nekoliko grešaka na obe strane. Sudije opet oštetile Partizan... 28:28.

1. minut - Dobra odrbana Partizana. Lepo se snašao Lesor i poentirao. Promašio je konačno Kolson. 24:26.

I ČETVRTINA

10. minut - Sjajno kucanje Pojtresa. Dante Egzum fauliran, pogađa oba penala. Prvi poeni Matijasa Lesora. Nova trojka Bonzija Kolsona. Panter nije uspeo da uzvrati. Boldvin iz dva pokušaja uspeva da pogodi. Neverovatna odluka sudija i faul u napadu Ledeja. Sjajan koš Dantea Egzuma. Koraci Boldvina. Kraj prve četvrtine, Makabi vodi sa 26:22.

7.minut - Aleks Pojtres fauliran, polovičan sa linije penala. Sada pogađa trojku i Naneli. Uzvraća Bonzi Kolson. Ostao je sam Boldvin i pogodio novu trojku za Makabi. Ledej odmah uzvraća istom merom. 16:19.

5. minut - Novi poeni Zeka Ledeja. Trojka Lorenca Brauna. Džejms Naneli neprecizan.Odlična odbrana Lesora. Trojka Madara. 10:12.

3. minut - Prvi poeni Vejna Boldvina. Gubi loptu Papapetru, Aleks Pojtres zakucava u kontri, a Željko Obradović traži tajm-aut. Sjajan napad crno-belih i trojka Zeka Ledeja. Vraća trojku Darun Hilijard. Lep pogodak Jama Madara. 5:9.

1. minut - Krenuo je duel u Štark areni. Matijas Lesor ne uspeva da iskoristi prvi napad na meču. Roman Sorkin ispravlja promašaj Brauna. Istekao je napad Partizana. 0:2.

UVOD

20:14 - 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
SRPSKA ARMIJA

18.11.2022 23:45

Ponovo SPEKTAKL U ARENI ! TO MOZE SAMO PARTIZAN !

ARMIJA NAVIJACA

18.11.2022 23:47

ARENI da zavide BULSI I LEJKERSI. JEDAN JE KK PARTIZAN ! JEDAN I JEDINI, UNIKAT !