DETONACIJA: Aleksandar Đorđević PONOVO SELEKTOR!

Autor:

Sport

16.11.2022

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanično!

DETONACIJA: Aleksandar Đorđević PONOVO SELEKTOR!

Foto: Starsport

Aleksandar Đorđević

Srpski košarkaški trener Aleksandar Saša Đorđević novi je selektor Kine.

Tu informaciju na društvenim mrežama podelio je čuveni košarkaški agent Miodrag Miško Ražnatović

- Aleksandar Đorđević, najuspešniji trener u istoriji nacionalnog tima Srbije, novi je selektor košarkaške reprezentacije Kine - napisao je na svom Tviter profilu Ražnatović.

 

 

Zvanična novinska agencija Kine, Sina, tvrdila je kako su dve strane postigle dogovor i da će Đorđević zarađivati 1.000.000 dolara godišnje.

Tokom trenerske karijere Aleksandar Đorđević vodio je Olimpiju iz Milana, Beneton iz Treviza, reprezentaciju Srbije, Panatinaikos, Bajern iz Minhena, Virtus iz Bolonje i turski Fenerbahče.

Sa "Orlovima" je na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Španiji stigao do finala gde je poražen od Sjedinjenih Američkih Država. Zatim je na Evrobasketu naredne godine osvojio četvrto mesto pošto je u polufinalu Srbija izgubila od Litvanije, a u borbi za bronzu od Francuske.

Ima Đorđević srebro i sa Olimpijskih igara iz Rija 2016. godine kada je Srbija u finalu ponovo poražena od SAD-a, a na Evrobasketu 2017. takođe je bio drugi pošto je u borbi za zlato izgubio od Slovenije predvođene Dončićem i Dragićem. Pošto je na Mundobasketu 2019. godine naš nacionalni tim poražen od Argentine u četvrtfinalu i na kraju je završio kao peti, Aleksandar Đorđević završio je svoju selektorsku odiseju.

Sve do danas, kada je postao selektor Kine. Đorđević je bez posla od kada je prekinuo saradnju sa Fenerbahčeom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading