UŽASNE VESTI ZA PEŠIĆA: U kvalifikacijama za SP bez još jednog odličnog košarkaša!

Autor:

Sport

27.10.2022

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problemi za Svetislava Pešiću se samo nižu.

UŽASNE VESTI ZA PEŠIĆA: U kvalifikacijama za SP bez još jednog odličnog košarkaša!

Foto: Tanjug/AP

Svetislav Pešić

Nakon što je danas ostao bez Maria Nakića, pre toga bez Alekse Avramovića i Alena Smailagića, selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić neće moći da u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo računa na još jednog igrača Partizana.

U pitanju je Tristan Vukčević, velika nada srpske košarke, koji zbog problema sa papirima neće moći da nastupa za Srbiju sve do 2024. godine.

- Prema propisima je zabranjen međunarodni prelazak nekog igrača iz jednog kluba u drugi pre 18. rođendana, osim u posebnim slučajevima kada odluku o tome donosi generalni sekretar FIBA. Tristan je kao igrač iz Grčke, jer mu otac ima i grčko državljanstvo, prešao u Real, a jedan od dokumenata potreban da bi FIBA donela pomenutu odluku je da se igrač obaveže da će nastupati za reprezentaciju matične zemlje, odnosno zemlje iz koje prelazi, do 21. godine. Tako je Tristan potpisao da će igrati za Grčku da bi otišao u Real. Ako želi može da igra za tu reprezentaciju, ako ne želi ne može da igra ni za koga drugog do 21. godine - objasnio je svojevremeno za Nova.rs Nenad Krstić, doskorašnji potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.

Foto: Starsport

Vukčević u dresu Partizana

Jasno je šta je moralo da se dogodi kako bi Tristan Vukčević prešao kao tinejdžer u jedan od najvećih klubova na svetu.

- Njegova želja je da igra za Srbiju i to nije sporno, samo ćemo sačekati još tri godine. Mislim da u tom periodu ni neće igrati za Grčku koliko znam. Situacija deluje zbunjujuće, ali propisi su propisi i mi na njega možemo da računamo od 21. godine. Jako lepo se razvija, igra fenomenalno za svoje godine, ima odlično telo i izgleda baš košarkaški - izjavio je Krstić.

Tako će Srbija morati još dve godine da čeka na debi velikog talenta, koji je od prošle sezone član Partizana. 

Srbiju 11. novembra čeka okršaj u gostima protiv Velike Britanije, dok će naša selekcija tri dana kasnije dočekati reprezentaciju Turske. Posle toga, našu selekciju čekaju još susreti sa Grčkom i Velikom Britanijom. Srbiju na Svetsko prvenstvo verovatno vode tri pobede u četiri prvenstva.

Svetsko prvenstvo u košarci je na programu naredne godine, a domaćini su Japan, Filipini i Indonezija.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading