ŠOK ODLUKA PUTINOVE RUSIJE! Prst u oko Bajdenu - GOLGOTA će trajati nepunu deceniju!

Autor:

Sport

25.10.2022

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraj sage oko čuvene košarkašice - planeta zapanjena zbog odluke ruskog suda.

ŠOK ODLUKA PUTINOVE RUSIJE! Prst u oko Bajdenu - GOLGOTA će trajati nepunu deceniju!

Foto: Tanjug/AP

U jeku sukoba Vladimira Putina sa Zapadom ruski sud je doneo šokantnu presudu. Slučaj košarkašice Britni Griner, koja je navodno krijumčarila kanabisovo ulje na moskovskom aerodromu, dobio je svoj epilog, a dvostruku olimpijsku šampionku čeka devetogodišnja robija!

Sud je potvrdio prvobitnu odluku, Amerikanka je proglašena krivom, a njoj nije pomogla ni činjenica da se u odbranu uključio i prvi čovek SAD Džo Bajden, kao i WNBA - najkvalitetnija ženska košarkaška liga na svetu.

Britni je pomenuti prestup napravila 17. februara, a presuda je doneta 4. avgusta. Ona se nadala pomilovanju ili bar blažoj kazni, ali...

- Molim se da će sud uzeti sve činjenice na koje nije obraćena pažnja prilikom prvog iznošenja i da će preinačiti kaznu - reči američke igračice preneo je "ABC News", a ona je dodala da je posredi najobičnija greška.

 

 

Bilo kako bilo, Grinerova će morati da provede nepunu deceniju u ruskom zatvoru, a ovaj slučaj dodatno će zaoštriti odnose između SAD i Rusije, koji su već nategnuti do tačke pucanja u svetlu rata u Ukrajini i zapadnih sankcija...

Podsećanja radi, Britni Griner ima 32 godine, a od 2013. godine brani boje Jekaterinburga. Sa nacionalnim timom je, pored osvojena dva olimpijska zlata, uspevala da trijumfuje na Svetskom kupu 2014. i 2018. godine, a ona je u WNBA ušla 2013. kao prvi pik na draftu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading