"VEČITI" U VTB LIGI? Predsednik CSKA otkrio: Pitanje je pokrenuto, ali...

Autor:

Sport

19.10.2022

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ćemo sudare Crvene zvezde i Partizana gledati u još jednom takmičenju?

"VEČITI" U VTB LIGI? Predsednik CSKA otkrio: Pitanje je pokrenuto, ali...

Foto: Starsport

Crvena zvezda i Partizan će po prvi put u istoriji odigrati evroligaški derbi, a postoji šansa da se njihov okršaj dogodi u još jednom takmičenju.

Prvi čovek CSKA iz Moskve, Andrej Vatutin, u intervjuu za "Mocart sport", dotakao se i jedne jako zanimljive teme - beogradskih "večitih" rivala u VTB ligi:

Zahvalni smo našim srpskim prijateljima što su došli u Moskvu i učestvovali u Superkupu VTB lige. Tokom sezone nećemo imati putovanja u inostranstvo, izuzeci su Minsk i Astana, tako da je ruskim klubovima bilo veoma važno da tokom predsezone steknu međunarodno iskustvo. A navijači su, naravno, bili srećni što vide timove visokog košarkaskog nivoa. Žao mi je što CSKA nije igrao protiv Partizana - rekao je Vatutin, pa dodao da je cela ideja o učešću "večitih" u VTB ligi ipak i dalje daleko od realizacije:

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa "večitog" derbija

 

- Ovo pitanje je pokrenuto, ali nisu preduzeti ozbiljni koraci. Treba razumeti da je u situaciji sa izbacivanjem ruskih klubova iz evropskih takmičenja bilo veoma teško formirati kalendar u kome bi, na primer, Partizan učestvovao u Evroligi i VTB ligi. Srpski timovi bi teško mogli da pronađu prozore samo vikendom, a da ne govorimo o ozbiljnim logističkim poteškoćama.

Dakle, ideja postoji, ali trenutno je nije moguće ostvariti. Ipak, u budućnosti se to možda i promeni, a nama do tada ostaje da pratimo okršaje "večitih" rivala u Evroligi, ABA ligi i domaćim takmičenjima.

Da li biste vi voleli da gledate utakmice Crvene zvezde i Partizana u VTB ligi?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading