OBJAVLJENA STATISTIKA: Podatak koji će obradovati "delije", a razočarati "grobare"! (FOTO)

Autor:

Sport

11.10.2022

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlog četvrtka je počela nova sezona Evrolige, a svoje prve mečeve su odigrali i Crvena zvezda i Partizan.

OBJAVLJENA STATISTIKA: Podatak koji će obradovati "delije", a razočarati "grobare"! (FOTO)

Foto: Starsport

Duel Kevina Pantera i Ognjena Dobrića

Prvi su na teren izašli crveno-beli, koji su poraženi u Istanbulu od Anadolu Efesa, da bi samo pola sata posle njih na teren izašli i crno-beli. Košarkaši Partizana neće po dobrom pamtiti povratak u Evroligu, pošto su izgubili u Berlinu od Albe, koja je pritom ubacila 100 poena.

Nekoliko dana po završetku utakmica izašla je i statistika koja će mnoge zanimati, a tiče se minuta koji su domaći košarkaši imali za svoje timove.

"BasketNews" je na svom Twitter profilu objavio podatke, koji pokazuju da je Crvena zvezda u prvom kolu najviše od svih ekipa računala na domaće igrače. Čak 56% minuta su za Zvezdu odigrali srpski košarkaši, a jedina su ekipa čiji procenat prelazi 50%. Iza Zvezde slede Žalgiris i Alba, čiji su domaći košarkaši imali 47% minuta, a iza njih su Alba i Olimpijakos.

U donjem delu ove tabele nalazi se Partizan, u čijim redovima su Srbi dobili samo 20% minuta u utakmici 1. kola Evrolige. Na samom dnu se nalaze Makabi, Baskonija i Fenerbahče, koji svojim domaćim igračima nisu dali ni jedan minut.

Evroliga se nastavlja ove nedelje. Crvena zvezda će u četvrtak od 19 časova dočekati Panatinaikos, dok će Partizan u petak od 20:30 gostovati ekipi Baskonije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading