ŠOK U FRANCUSKOJ: Amerikanci im KRADU veliku NBA zvezdu?

Autor:

Sport

08.10.2022

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu im dovoljne njihove zvezde, pa su Amerikanci odlučili da prisvoje još jednu.

ŠOK U FRANCUSKOJ: Amerikanci im KRADU veliku NBA zvezdu?

Foto: Tanjug/AP

Gober i Embid

Džoel Embid, jedan od najboljih igrača NBA lige, pre nekoliko meseci je uzeo francuski pasoš, iako je poreklom Kamerunac. Ta vest je odjeknula Evropom, a postojala je i mogućnost da Embid nastupi za Francusku na nedavno završenom Evropskom prvenstvu.

Ipak, Embid je prvenstvo propustio zbog povrede šake, ali su se Francuzi nadali da će gorostasni centar nastupati za njihovu reprezentaciju na predstojećim takmičenjima, pre sve na Olimpijskim Igrama u Parizu 2024. godine. Od toga izgleda neće biti ništa.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Embid i Jokić na utakmici NBA lige

Embid je pre nekoliko dana postao i državljanin SAD-a, nakon što je u Americi proveo 16 godina, a i sin mu se 2002. godine rodio u toj zemlji. Time je stekao uslove da postane njihov državljanin, što je on i iskoristio

Dobro obavešteni američiki izvori prenose da Amerikanci rade sve kako bi privoleli Embida da obuče dres njihove reprezentacije, čime bi njihov sastav postao još jači. Ipak, ni Francuzi se ne predaju, pa Embida polušavaju da ubede da je Francuska pravi izbor za njega.

Do kraja ove sage ima još vremena, a videćemo da li če Francuzi ili Amerikanci ponuditi Embidu bolje uslove. Do tada, Jokićevog velikog rivala čekaju obaveze u NBA ligi, koja počinje 19. oktobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading