PARTIZAN NA SKENERU REPUBLIKE: Egzum i Anđušić svetle tačke, Papapetru i Naneli potpuno podbacili!

Autor:

Sport

07.10.2022

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak kakvom se niko nije nadao.

PARTIZAN NA SKENERU REPUBLIKE: Egzum i Anđušić svetle tačke, Papapetru i Naneli potpuno podbacili!

Foto: twitter.com/printscreen/KK Partizan

Košarkaši Partizana ubedljivo su izgubili od Albe u Berlinu rezultatom 100:84 na startu nove sezone u Evroligi.

Dosta više se očekivalo od izabranika Željka Obradovića u ovom meču, ali su oni u potpunosti podbacili.

Osim uvodnih pet minuta, Alba je tokom celog meča imala veliku prednost i na kraju je zasluženo stigla do ubedljive pobede.

Portal Republika.rs analizirao je učinak i igru košarkaša Partizana na utakmici protiv Albe u Berlinu.

TRISTAN VUKČEVIĆ - Talentovani košarkaš je započeo duel u prvoj petorci, ali je na terenu proveo samo nešto više od pet minuta. Za to vreme nije bio loš, zabeležio je jedan skok, dve asistencije i jednu ukradenu loptu, dok nije uspeo da postigne nijedan poen. Ipak, previše malo vremena je proveo na terenu za neku dublju analizu.

ZEK LEDEJ - Amerikanac jeste na kraju sakupio 13 poena, ali je odigrao jednu sasvim prosečnu utakmicu. Sedam poena postigao je kada je meč već bio završen. Tokom većeg dela meča bio je nadskakan od strane košarkaša Albe, te je za skoro pola sata na terenu uspeo da uhvati samo jednu loptu. Ponovo je imao nekoliko loših rešenja u napadu i moraće da dosta podigne igru u narednom periodu.

BALŠA KOPRIVICA - Mladi centar je startovao utakmicu, a duel je otvorio poenima. Ipak, nakon što je dobio blokadu od Kumanđea totalno je potonuo. Proveo je samo četiri minuta na terenu i posle se više nije vraćao u igru.

KEVIN PANTER - Najbolji košarkaš Partizana iz protekle sezone nije previše obradovao navijače svojom partijom protiv Albe. Nigde ga nije bilo kada je Alba sticala ubedljivu prednost, na mahove je uspeo da pruži ono što se od njega očekuje, ali je to bilo daleko od onoga što on može i mora da pruži. Očajno je šutirao za tri, pogodio je samo jednu trojku iz pet pokušaja. Nije imao nijednu izgubljenu loptu, i uspeo je da iznudi šest faulova, ipak, kao što smo rekli, daleko je ova partija bila od onoga što se od Pantera očekuje.

Republika

Foto: twitter.com/printscreen/KK Partizan

Kevin Panter

JANIS PAPAPETRU - Grčki košarkaš je verovatno bio jedan od najgorih igrača Parnog valjka u Mercedes Benz areni. Apsolutno ništa nije uradio vredno pomena, uspeo je jedva da se upiše u listu strelaca i promaši sva četiri šuta iz igre. Od njega se očekivalo mnogo, stigao je kao veliko pojačanje, pa samim tim ovakva partija još više upada u oči. Katastrofa je reč koja bi mogla da opiše ono što je Grk odigrao u Berlinu.

DANTE EGZUM - Od svih pojačanja on je ubedljivo najbolje odigrao protiv Albe. Sjajni Australijanac je od početka, pa do kraja meča bio najbolji košarkaš Partizana. U prvoj četvrtini je jedini držao Partizan, uspeo je da postigne dvocifren broj peona u uvodnom periodu. Nekoliko sjajnih zakucavanja, ali i asistencija mogli smo da vidimo od Egzuma. Jedini minus mu je partija u odbrani, gde je mogao da odigra dosta bolje. Ipak, pokazao je da je Partizan njegovim dolaskom dobio mnogo, i ako nečim mogu navijači da budu zadovoljni, to je igra Dantea Egzuma.

ĐORĐIJE JOVANOVIĆ - Nije igrao.

DŽEJMS NANELI - Amerikanac je stigao sa epitetom velikog pojačanja i Grobari su sa razlogom očekivali velike stvari od njega. Međutim, u Berlinu je odigrao ispod proseka. Nekako je uspeo da namakne sedam poena i to sve u drugom poluvremenu, ali je uspeo i da promaši otvorenu trojkom sa kojom bi Partizan došao na jednocifreni zaostatak. Naneli je očajan bio i u odbrani, pa će ovu partiju želeti što pre da zaboravi.

MATIJAS LESOR - Francuski centar je brzo zaradio tri lične greške, ali je i pored toga proveo skoro 25 minuta na terenu. Lesor je u napadu bio sasvim pristojan, upisao je devet poena i uspeo da uhvati tri skoka. Ipak, kada je odbrana u pitanju, tu je u potpunosti podbacio. Košarkaši Albe često su ga nadskakali, te je uspeo da sakupi svega tri odbrambena skoka. Takođe, imao je i nekoliko veoma loših reakcija u defanzivi. Sve u svemu, bio je bolji od mnogih saigrača, ali će u narednim mečevima morati da pruža mnogo bolje partije, pre svega u sopstvenom reketu.

UROŠ TRIFUNOVIĆ - Započeo je meč u startnoj postavi, uspeo je da postigne i trojku na početku utakmice i to je bilo sve od srpskog košarkaša. Ruku na srce, na terenu je proveo svega nešto više od sedam minuta, pa nije ni imao previše prilike da se istakne. Upisao je po jedan skok i asistenciju, ali je Obradović odlučio da mu ne da veću šansu.

DANILO ANĐUŠIĆ - Najbolji košarkaš Partizana uz Dantea Egzuma. Sjajni šuter je, uz Australijanca, jedini koji može da bude imalo zadovoljan onime što je pokazao u Berlinu. Odigrao je sjajnu drugu četvrtinu, u kojoj je održavao Partizan. U drugom poluvremenu bio je dosta lošiji, postigao je samo dva poena i to na početku trećeg perioda. Kasnije je promašio oba slobodna bacanja i to je jedini pravi minus u njegovoj igri. Možda je mogao da uzme koji šut više, pošto je iz igre imao 3/4, od čega je pogodio dve trojke. Naravno, on može dosta bolje od ovog izdanja u Nemačkoj, ali navijači Partizana neće imati šta da mu zamere za večerašnju partiju.

JAM MADAR - Izraelac je na terenu proveo manje od dva minuta. Imao je jedan promašaj za tri poena i izgubljenu loptu, a posle se više nije ni vraćao u igru. Malo je igrao, pa se ne može dublje ulaziti u analizu njegove igre.

Zaključak je takav da je Partizan odigrao jednu katastrofalnu utakmicu u Berlinu, pre svega u odbrani. Jasno je da će Željko Obradović imati pune ruke posla u narednom periodu, a jasno je i da je ovom timu Partizana potrebno još neko pojačanje, pre svega na poziciji centra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading