ŽOCOVI KLINCI NA CENI: Evroliga svrstala TROJICU košarkaša Partizana u najuži krug konkurenata za veliku nagradu!

Autor:

Sport

30.09.2022

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška sezona u Evroligi počinje za šest dana, a pre takmičenja stadardne su prognoze za sve nagrade na kraju sezone.

ŽOCOVI KLINCI NA CENI: Evroliga svrstala TROJICU košarkaša Partizana u najuži krug konkurenata za veliku nagradu!

Foto: Starsport

KK Partizan

Košarkaški klub Partizan ima čak trojicu igrača koji se nalaze u trci za "zvezdu u usponu", makar ako je verovati zvaničnom sajtu, koji je odradio procene pre početka sezone. 

Najviše šansi se daje Jamu Madaru, plejmejkeru crno-belih.

- U svojoj prvoj sezoni van rodnog Izraela, Madar je prošle sezone igrao dobro za Partizan dok je učio na nogama legendarnog selektora Željka Obradovića. Madar, koji će u decembru napuniti 22 godine, pokazao je u svom najboljem izdanju da ima dobre rezultate i veštinu dodavanja da bude glavni bek u Evroligi, međutim, doslednost je bila problem. Sa godinu dana vrhunskog iskustva iza sebe, Madar smatra da ima ključnu ulogu u Partizanu ove sezone i ako napravi još jedan veliki korak napred, trebalo bi da bude u trci za trofej u usponu - navodi se na sajtu Evrolige.

Republika

Foto: Starsport

Jam Madar i Željko Obradović

Osim Madara, u konkurenciji su i Vukčević i Smailagić.

Smailagić će propustiti početak sezone, što bi moglo da mu naškodi u trci za nagradu Zvezda u usponu, međutim, nema sumnje da njegov talenat garantuje mesto na ovoj listi. Smailagić je imao jaku debitantsku sezonu u Partizanu u kojoj je pokazao i alat i veštinu da postane zvezda. Veliki čovek koji radi sve trebalo bi da ima važnu ulogu koja ga čeka kada se vrati u puno zdravlje, jer želi da se uspostavi na nivou Evrolige - naveli su na sajtu o Alenu Smailagiću.

Za kraj, bilo je reči i o Tristanu Vukčeviću.

Najmlađi igrač na ovoj listi, Vukčević je možda još tinejdžer, ali je već startovao u utakmici plej-ofa Evrolige za Real Madrid 2021. Učestvovao je u devet utakmica za Los Blankos prošle sezone, ali mu je put do minutaže bio blokiran. , Vukčević je došao u Beograd i prešao u Partizan. On je u predsezoni video produženu igru zbog povrede Alena Smailagića, a snažan start Vukčevića mogao bi da mu obezbedi mesto u hijerarhiji Partizana u narednim sezonama.

Osim crno-belog trojca, u konkurenciji su još: Metju Strazel (Monako), Gabrijel Procida (ALBA), Haime Pradilja (Valensija), Niko Menion (Virtus Bolonja), Rokas Jokubaitis (Barselona) i Dovidas Giedraitis (Žalgiris).

Evroliga počinje 6. oktobra, a Partizan dan kasnije igra prvi meč, na gostovanju Albi u Berlinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading