KINA ILI AMERIKA? Srbija dobila protivnika u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

27.09.2022

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpske košarkašice obezbedile su plasman u nokaut fazu ovogodišnjeg Mundobasketa.

KINA ILI AMERIKA? Srbija dobila protivnika u četvrtfinalu Svetskog prvenstva!

Foto: Tanjug/AP

Pobedom nad selekcijom Francuske rezultatom 68:62 srpske košarkašice su i definitivno obezbedile plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva koje se održava u Sidneju.

Izabranice Marine Maljković su prvu fazu takmičenja okončale sa skorom od tri pobede i dva poraza, a protivnika u četvrtfinalu odrediće žreb, mada se već zna da su dva potencijalna rivala selekcije SAD-a ili Kine koje su takmičenje u prvoj fazi grupe A okončale na prve dve pozicije.

Potpuno je jasno da izabranice Marine Maljković u nastavku takmičenja očekuje pravi pakao. Selekcija SAD-a deluje apsolutno nadmoćno, a u prilog tome govori podatak da su čak tri od pet odigranih mečeva dobile sa 60 i više poena razlike.

Sa druge strane, Kina je takođe bila dominantna, a jedini neuspeh Kineskinje su doživele u duelu sa Amerikankama, a rezultatski deficit bio je pristojan i iznosio 14 poena razlike (63:77).

Na kraju, žreb je rekao svoje, Srbija će u borbi za plasman u polufinale svetske košarkaške smotre odmeriti snage sa selekcijom SAD-a!

 

 

Mečevi četvrtfinala FIBA Svetskog prvenstva igraju se 29. septembra, dan kasnije su zakazani polufinalni mečevi, a veliko finale zakazano je za 1. oktobar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading