NBA ZVEZDA BIO BLIZU CRNO-BELOG DRESA: "Imao sam potpisan ugovor sa Partizanom!"

Autor:

Sport

24.09.2022

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ikona ruske košarke, a danas predsednik Košarkaškog saveza Rusije, izjavio je da je imao potpisan ugovor sa Partizanom, međutim, zbog klauzule u ugovoru završio je u najjačoj ligi sveta.

NBA ZVEZDA BIO BLIZU CRNO-BELOG DRESA: "Imao sam potpisan ugovor sa Partizanom!"

Foto: Starsport

Andrej Kirilenko

Andrei Kirilenko, jedan od najvećih košarkaša u istoriji Rusije, istakao je da je bio na korak od crno-belog dresa i da je veliko pitanje šta bi se desilo da je zapravo imao priliku da zaigra u beogradskom klubu.

Imao sam ugovor sa Partizanom, potpisao sam ga, ali imao je klauzulu koja mi je dopustila da odem u NBA ligu. Kako bih izgledao u crno-belom dresu? Uhhh.. nikada nećemo saznati. Uvek ću biti zahvalan što je takav klub bio zainteresovan za mene u momentu kada sam zaista bio mlad. Znam da je Partizan veliki tim, velike istorije. Bila bi mi čast da sam obukao dres i zaista istrčao na parket. Znam sve i o navijačima i o duelima sa Crvenom zvezdom. Rivalstva su sjajna stvar za košarku, nama to fali u Rusiji, rivalitet i strast. Naravno ne volim kada strast pređe granicu pa vidimo tuče i nerede. To nikako ne želim, ali pune dvorane i navijače koji iz sveg glasa bodre svoj tim, to svi želimo, ne bih imao ništa protiv da sam bio deo nečega takvog u Srbiji - izjavio je Kirilenko za "Mozzart Sport".

Republika

Foto: Starsport

Kirilenko u dresu Rusije

Kirilenko je pričao i o Dejanu Bodirogi, koji je postao prvi čovek Evrolige.

- Volim Dejana. On je fantastičan igrač i još bolji čovek. Upoznat je sa problemima, jedan je od retkih koji shvata kako obe strane razmišljaju. Zna šta FIBA želi, kao i Evroliga. Zna kako funkcioniše košarka i verujem da obe strane imaju dobre argumente koji idu njima u prilog, a sada je na Dejanu da ih spoji sa ciljem da se košarka povede u pravom smeru koji svi želimo. Mislim da Dejan Bodiroga to može - zaključio je legenda ruske košarke.

Kirilenko je najveći trafg ostavio u Juti, u kojoj je proveo deset sezona. U NBA je još igrao za Bruklin i Minesotu, a u Evropi je najveći trag ostavio igrajući za CSKA iz Moskve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading