ŽELJKOVA GOLGOTA: Partizan ostao bez ČETIRI IGRAČA!

Autor:

Sport

17.09.2022

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žoc sumirao "špansku turneju".

ŽELJKOVA GOLGOTA: Partizan ostao bez ČETIRI IGRAČA!

Foto: Starsport

Trener Partizana Željko Obradović

Trener Partizana Željko Obradović otkrio je da su čak četvorica košarkaša crno-belih onemogućena da treniraju, nakon španske turneje koju je odradio "Parni valjak" u sklopu priprema za novu sezonu.

Pripremne utakmice služe da bi se videle sve neke stvari koje smo radili pre toga, pokazale su se slabosti na kojima ćemo insistirati u radu u budućem periodu na treninzima. Pre svega odbrana, tu su najveći problemi koje imamo. Velika razlika bila je između prvih utakmica i poslednje dve što se tiče protoka lopte i timske igre. U ovom trenutku imamo nekoliko igrača koji ne mogu da treniraju sa ekipom. Pričam o Avramoviću, Smailagiću, Egzumu i Glasu, plus Papapetru koji će se priključiti u narednim danima, dobio je par dana odmora posle Eurobasketa. Situacija nije ni malo naivna, moramo da nastavimo da radimo i da se spremamo za ono što nas čeka. Idemo na turnir u Moskvi posle ozbiljnih timova, onda imamo nekoliko dana da sve još jednom pogledamo, analiziramo i da što spremniji budemo za ABA ligu i Evroligu - objasnio je Obradović za "TV Partizan", a potom je dodao:

Nije to tolko bitno oko gostovanja, važno je da se ekipa spremi i da bude u najboljem mogućem trenutku tada. I Aleksa I Alen i Glas imaju ozbiljne povrede i prvi period takmičarski neće biti sa nama. Koliko dugo? To ne mogu da kažem, doktori se bave prognozama, kada se vrate videćemo koliko će im vremena trebati. Egzum je lakše povređen, pauziraće sedam do deset dana, preporuka je da ne ide u Rusiju i da radi individualno.

Crno-belima problem pravi i raspored, koji diktira brojna gostovanja na početku takmičarske godine, što će dodatno poremetiti trenažni proces.

Takav je raspored, imaćemo posle toga nekoliko mečeva kod kuće, na raspored ne možeš da utičeš, jedini način da utičeš jeste na način na koji sam pokušao da objasnim igračima. To smo radili u Španiji, posle 48 sati, dan za danom, tako će biti u Moskvi, tako pokušavamo da se pripremimo. Reakcija posle meča je večernji trening ieventualno priprema sutradan, sve što treba da se uradi, treba u ovom periodu. Onda slede sitnice koje pokušavaš da promeniš pred svakog protivnika - izjavio je jedan od najtrofejnijih evropskih trenera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading