FIBA SRAMOTA! Jokić kao pepeljuga u Areni - Janis poput zle devojčice kojoj idu svi slatkiši! (VIDEO+FOTO)

Autor:

Sport

26.08.2022

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I uprkos tome, Srbija je savladala Grke.

FIBA SRAMOTA! Jokić kao pepeljuga u Areni - Janis poput zle devojčice kojoj idu svi slatkiši! (VIDEO+FOTO)

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije savladali su u prepunoj "Štark" areni selekciju Grčke sa 100:94 u okviru kvalifikacija za Mundobasket 2023.

Meč je obeležio maestralni duel dva NBA superstara Nikole Jokića i Janisa Adetokumba!

Grk je meč završio sa 40 ubačenih poena, dok je "orlove" do pobede vodio Jokić sa 29 postugnutih koševa.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Jokić

Bek "helena" Tajler Dorsi, odmah nakon završenog duela izneo je niz kritika na račun suđenja u Areni:

- Da, imam i ovo da kažem. Janis je šutirao bacanja 10/14, a nijedan drugi naš igrač nije nijedno. To ne sme da se dešava, ne znam da li sam igrao jednu utakmicu u kojoj je samo jedan košarkaš šutirao bacanja- rekao je Dorsi.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Jokić protiv braće Adetokumbo

Amerikanac je potpuno ignorisao činjenicu da je Jokić tokom svih 40 minuta igre "pretučen" od braće Adetokumbo, pa je Nikola od strane FIBA sudija imao tretman kao Pepepljuga u istomeinoj bajci. 

Većinu poena koje je postizao pod samim košem, Jokić je to radio "debelo" ometen i izudaran, međutim, arbitri su tolerisali grubu igru gostiju.

Sa druge strane, nije postojao gledalac na utakmici, ali i pored malih ekrana, a da nije primetio koliko je Janis puta napravio korake u polasku u dribling. Obavezno je išao jedan korak ispred, pa nakon toga spuštena lopta o parket, što po FIBA pravilima nije dozvoljeno.

Na sve to treba dodati i faulove u napadu koje je Janis "počinio" u neodlučnosti - da li "opaliti" na koš za tri kada ga puštaju, ili krenuti ka obruču. U tom naletu ka obruču "orlova" padali su i Kuridža, Milutinov, Gudurić i Kalinilć, ali prekršaja u napadu nije bilo.

Sve u svemu igrač poput Jokića, dvostruki MVP NBA lige zaslužio je daleko veću zaštitu od sudija, kao što ju je i Janis imao u četvrtak veče.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading