SIJA OD SREĆE: Nakon trijumfa, selektor Pešić se njima posebno zahvalio!

Autor:

Sport

25.08.2022

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska košarkaška reprezentacija ostvarila je veoma važnu pobedu u prvom susretu druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

SIJA OD SREĆE: Nakon trijumfa, selektor Pešić se njima posebno zahvalio!

Foto: Starsport

Nakon velike borbe, drame i odigranog produžetka Srbija je rezultatom 100:94 savladala selekciju Grčke čime je ostala i dalje u igri kada je plasman u svetsku košarkašku smotru u pitanju.

Po okončanju meča na konferenciji za medije pojavili su se Ognjen Jaramaz i selektor Svetislav Pešić.

Nakon sjajne partije, 15 postignutih poena i fanatične borbenosti tokom celokupnog toka susreta, Ognjen Jaramaz je izjavio:

- Velika pobeda. Bilo je izuzetno teško, posebno u završnici. Hvala navijačima. Sada nastavljamo sa treninzima, imamo za nekoliko dana meč sa Turskom. Žao mi je zbog povrede Micića. Ostali smo sa skraćenom rotacijom. Ne mogu da kazem da me je to motivisalo, vec sam bio svestan situacije i da moram pružiti maksimum kako bi nadomestio njegov izostanak - izjavio je vidno umorni košarkaš.

Foto: Starsport

Nikola Jokić i Ognjen Jaramaz

 

Nakon Jaramaza pred novinare je izašao Svetislav Pešić:

- Hvala našim navijačima, bili su velika podrška svima. Bio je ovo odličan meč za obe ekipe. Niko nije odustajao. Demonstrirali su pravi karakter. Ali smo u završnici mi bili bolji - istakao je selektor na početku svog izlaganja, a zatim se osvrnuo na povredu Vase Micića:

- Vasina povreda nije teška, nadam se. Ali može da poremeti. Lekarski tim radi maksimalno kako ne bi došlo do oticanja zgloba.. Ako ne dodje do oticanja postoji šansa da se vrati.

O samom meču selektoor Pešić je izjavio:

- Skoro u Beogradu nije odigrana ovakva utakmica, pred ovakvim navijačima. Svi zajedno smo se borili do kraja. Ova ekipa je najbolja u Evropi i oni su to demonstrirali, to mislim na Grke. Vraćali su se više puta i mi smo to preživljavali. Rano je za ocene zašto smo pobedili, ali ja ću reći da je podrška sa tribina dala energiju, a druga da smo zaustavili njihove bekove Kalatisa i Slukasa. Isključili smo ih iz igre. Pogledajte samo i kako su odigrali Kalinić i Lučić koji su se podredili kolektivu. OVaj tim je sjajan. To su moji lavovi.

Novinare je interesovalo i kakava je trenutno situacija sa povredama Nemanje Nedovića i Nemanje Bjelice:

- Situacija je mnogo bolja. Oni su i večeras želeli da igraju, ali ćemo definitivno videti kada se vratimo iz Turske. Njih dvojica rade po posebnom programu i videćemo nakon sledećeg susreta - zaključio je selektor Svetislav Pešić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading